Najnovije

DF: Predlažemo izbore, nećemo rušiti vladu sa DPS-om

To je najpoštenije rješenje gdje će građani ponovo birati svoje predstavnike. Vjerujem da će izabrati vladu i biti mudriji i pametni od nas na narednim izborima - istakao je Mandić

Predstavnici Demokratskog fronta obratio se javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumijeva formiranje nove vlade. U Podgorici su juče održane sjednice rukovodećih organa jednog dijela konstituenata DF-a.

Andrija Mandić je kazao da parlamentarna većina nije ispunila očekivanja onih kloji su galsali i da će DF prdložili kolegama iz parlamentarne većine i nacionalnim manjinama da vrate mandat građanima.

To je najpoštenije rješenje gdje će građani ponovo birati svoje predstavnike. Vjerujem da će izabrati vladu i biti mudriji i pametni od nas na narednim izborima – istakao je Mandić.Kazao je da DF u ponedeljak neće podržati inicijativu DPS-a za smjenu vlade Zdravka Krivokapića.

Naši poslanici neće biti u skupštinskoj sali kada dođe do glasanja, saopštiće da ne podržavaju vladu Krivokapića. Vidjećemo koliko će poslanika ostati i podržati Krivokapića, a oni koji budu van sale su takođe oni koji ne podržavaju vladu Zdravka Krivokapića – naveo je on.

Nebojša Medojević je kazao da se ministri sukobe sa premiejrom, v.d. stanje je u tužilaštvu i pravosuđu, da raste broj nezaposlenih, da nema investicija, da nijedan šef narko kartela nije uhapšen i švercer cigareta.

– Premijer i ministri neće da dolaze na kontorlna saslušanja, najveći haos trpe građani Crne Gore. Pozivamo da se vrati mandat građanima koji će izabrati novu valdu, a sa DPS-om nećemo rušiti vladu- naglasio je Medojević.

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore, naveo je RTCG.

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepovjerenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedjeljak. Iz URA su juče saopštili da je za njih neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom dogovaraju vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Oglasila se i Ujedinjena Crna Gora, iz koje su saopštili da će glasati protiv nepovjerenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu.

Izvor:In4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA