Najnovije

RUSKI VOJNI BRODOVI PLOVE KA SIRIJI: Uspešno prošli kroz Suecki kanal i nastavili put ka luci Tartus

Korveta Baltičke flote „Stojki“ i tanker „Kola“ prošli su kroz Suecki kanal i uputili se ka sirijskoj luci Tartus, saopštila je pres služba flote.

Ruska mornarica (Foto: kremlin.ru)

- Korveta Baltičke flote 'Stojki' i tanker 'Kola', koji izvršavaju zadatke duge plovidbe, prošli su kroz Suecki kanal. Trenutno ruski vojni brod i tanker plove ka luci Tartus u Siriji, gde će narednih dana dopuniti zalihe vode i hrane, a takođe će izvesti planirane preventivne preglede brodova i posada će napraviti predah - navodi se u saopštenju.

Korveta „Stojki“ je u Indijskom okeanu izvela nekoliko desetina različitih vojnih vežbi, uključujući protivvazduhoplovnu i protivbrodsku odbranu, dok su antiterorističke grupe izvele vežbe borbe protiv pirata. Korveta je uplovljavala u luke Irana, Omana i Sudana.

Odred brodova Baltičke flote koji čine korveta „Stojki“, srednji morski tanker „Kola“ i morski tegljač „Jakov Grebeljski“ otisnuo se na more iz baze u Baltijsku 16. decembra radi izvršavanja planiranih zadataka duge plovidbe.

Prošle nedelje Suecki kanal je bio blokiran šest dana nakon što se gigantski teretni brod „Even given“ zaglavio preko južnog dela kanala. Veliki teretni brod dužine 400 metara i širine 59 metara, posle iznenadnog udara vetra koji mu je poremetio kurs, ukoso se nasukao u kanalu, na mestu širokom manje od 300 metara.

Brod je pomeren u ponedeljak, 29. marta, nakon čega je obnovljena plovidba Sueckim kanalom.

Koliko puta su Rusi bombardovali džihadiste prošlog meseca pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA