Najnovije

KAKO SU BAJDENOVI OPLJAČKALI UKRAJINU: Dokumentarni film na srpskom jeziku (VIDEO)

U dokumentarnom filmy „Kako su Bajdenovi pljačkali Ukrajinu“, još jednom autorskom projektu Igora Damjanovića, slušaćete presretnute telefonske razgovore DŽoa Bajdena i tadašnjeg šefa Stejt Departmenta DŽona Kerija sa Petrom Porošenkom.

DŽo Bajden (Foto: Jutjub)

U tim razgovorima američki zvaničnici ultimativno traže i ucenjuju garancijama za kredit hitnu smenu vrhovnog tužioca Ukrajine Viktora Šokina. Razlog što Šokin nikako nije prihvatio sa odustane od istrage korupcionaške afere „Burisma“, u kojoj je glavni akter Bajdenov sin Hanter.

Saznajte kako je zahvaljući Hanteru Bajdenu vlasnik „Burisme“ Mihail Zločevski oprao svoju političku biografiju (bio je ministar u režimu Viktora Janukoviča) i ne samo to već i organizuje šemu pranja milijardi evra. Zahvaljući pokroviteljstvu sina drugog čoveka najmoćnije države sveta, Zločevski prisvaja ukrajinske izvore prirodnog gasa, potpisuje ugovore o saradnji sa USAID-om i zajedničkim projektima, stopira 10-ak istraga u 5 zemalja itd…

Videćete takođe i svedočanstva tužioca Šokina i njegovih naslednika o tome kako je američka ambasadorka u Kijevu Marija Jovanović aktivno ometala saradnju između pravosudnih organa Ukrajine i SAD, kako je Šokin tokom letovanja u Grčkoj otrovan živom, kako su mediji pod kontrolom DŽordža Soroša izmišljajići afere pokušali da diskredituju ukrajinske tužioce i još niz šokantnih detalja.

Posebna tema pljačka oko 1,5 milijarde dolara kroz preprodaju ruskog gasa Ukrajini preko zemalja EU. Tvorac ove šeme Amaz Hohštajn je američki diplomata i čovjek od najvećeg poverenja DŽo Bajdena – učesnik svih zvaničnih sastanaka potpredsednika SAD i ukrajinskog državnog vrha, imenovan i za zvaničnog savetnika ukrajinske državne kompanije Naftogaz.

Posle 6 godina zatišja Jugoistok Ukrajine ponovo postaje svetsko krizno žarište “Broj jedan”. Novo podizanje tenzija i rasplamsavanje krize korespondira sa izborom DŽoa Bajdena za predsednika SAD. Imajući u vidu njegovu ulogu u Ukrajini u vreme dok je obavljao funkciju potpredsednika SAD i za manje od 2 godine 5 puta zvanično posetio Ukrajinu, postavlja se legitimno pitanje da li u mogućem izazivanju najvećeg rata u poslednjih 70 godina u Evropi, ulogu igraju i privatni interesi porodice Bajden?

Šta se za to vreme događa u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA