Najnovije

TAKO TO RADI PUTIN! MOSKVA ZABRANILA ULAZAK U RUSIJU ZA 24.455 STRANACA: Podržali su na ulicama rušenje legalne vlasti!

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je ulazak u zemlju za 122 stranca za koja se utvrdilo da su ove godine učestvovali u neovlašćenim protestima u Moskvi. Sankcionisani pojedinci neće se moći vratiti u Rusiju 40 godina.

Ilustracija (Foto: kremlin.ru/ Pravda)

Govoreći na sastanku o bezbednosti, migraciji i međunacionalnim odnosima u ruskoj Javnoj komori, šef Odela za migracije moskovske policije Dmitrij Sergienko otkrio je da će glavni grad dugo sankcionisati pristup za one koji predstavljaju pretnju javnoj sigurnosti i javnom poretku.

Iako Sergienko nije precizirao u kojim su protestima su učestvovali ti inostrani državljani, verovatno se to odnosi na one koji su učestovali u januarskim protestima u znak podrške zatvorenom aktivisti Alekseju Navaljnom, kada su tražili njegovo puštanje iz zatvora. Simpatizeri opozicije tvrdili su da je oko 40.000 ljudi prisustvovalo protestima u Moskvi 23. januara. Međutim, vlasti su tvrdile da je taj broj bio daleko manji, odnosno oko 4.000 ljudi. Nedelju dana kasnije održan je još jedan protest, ali je na njemu odaziv bio znatno manji.

Početkom februara Moskva je proterala diplomate iz Nemačke, Švedske i Poljske, optužujući ih za prisustovanje tim demonstracijama, uprkos prigovorima triju ambasada.

- Ne petljajte se u unutrašnja pitanja suverene države. Mi preporučujemo da se svi bave vlastitim problemima - rekla je portparolka  Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova za moskovski poslovni dnevnik RBK. 

- Verujte mi, te zemlje imaju dovoljno vlastitih problema s kojima se svaka od njih treba pozabaviti - istakla je ona.

Sergienko je, takođe, primetio da je u poslednja tri meseca moskovska policija zabranila ulazak u Rusiju za 24.455 stranih državljana, koji su "skloni činjenju kaznenih dela."

Kako su ruski brodovi zaštitili Siriju, saznajte OVDE.

Izvor: Logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA