Najnovije

SRBIN ISPISAO ISTORIJU! NOVAK NAJBOLJI SVIH VREMENA: Osvojio šesti Vimbldon i 20. Grend slem titulu! (VIDEO)

Raduje se Novak! Raduje se Srbija! Došao je i taj dan, dan kada je Novak Đoković osvojio 20. grend slem trofej u karijeri i izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom!

Đoković (Foto: Jutjub)

Sa ovom titulom fantastični Srbin je overio zvanje najvećeg tenisera sveta svih vremena! To je učinio na njegovom omiljenom turniru, Vimbldonu, gde se ujedno izborio i za svoj šesti pehar!

Sve je počelo sjajno za Novaka, brejknuo je Beretinija na samom startu prvog seta, imao je sve u svojim rukama Đoković, ali je srčani Italijan pri rezultatu 5:3 za našeg asa vratio bvrejk i doveo ponovo set u neizvesnost! Bilo je 5:5,  a onda i 6:6, pa se otišlo u taj-brejk! Poveo je Beretini sa 3:0, izjednačio Novak na 3:3, ali je onda Italijan dao gas došao do 7:4! Šok u Londonu i vođstvo Metea 1:0 u setovima!

A onda je Novak probudio zver u sebi i furiozno krenuo u drugi set!  Kao na traci ređali su se osvojeni gemovi Srbina, pa je uspeo čak dva puta da brejkne Beretinija i dođe do 4:0! Onda se trgnuo Italijan, čak i brejknuo Novaka, ali uspeo je uz dosta poteškoća na kraju da osvoji set Nole! Bilo je 6:4!

Furiozno je krenuo Italijan u treći set! Tri asa i viner za vođstvo od 1:0  protiv najboljeg tenisera sveta! Ali nije se dao Novak! Igrao je protiv publike, gotovo celog stadiona i odličnog Beretinija! Da ne znamo da se igra u Londonu, pomislili bi da je okršaj u Rimu, jer je toliko fanatično publika bodrila Matea! Pri rezultatu 1:1 u gemovima, Novak je napravio brejk i do kraja zadržao svoj servis, pa je i slavio sa 6:4!

A onda u četvrtom još veća borba! Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis,a onda je pri rezultatu 3:3 Novak napravio brejk i uzeo sve konce u svoje ruke! 
 
Novak je izborio impresivnu 21. uzastopnu pobedu na Vimbldonu i treći grend slem trofej u 2021 godini. Naklon do poda! Nebo je granica za veličanstvenog Srbina…

Karantinski turisti iz Indije unose delta soj. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA