Najnovije

PUCAJU UKRAJINSKE LINIJE: Sirski priznaje da je vrlo kritično, ruska armija ide napred

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski rekao je danas, nakon što je Moskva saopštila da je preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u Donjeckoj oblasti, da se situacija na terenu pogoršala i da njegove trupe zauzimaju nove pozicije na najmanje tri linije fronta.

On je na svom Telegram kanalu naveo da ruske snage aktivno napadaju duž cele linije fronta, a da su ukrajinske jedinice prešle na nove linije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke.

Dodao je da ruska strana sa četiri brigade pokušava da razvije ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marinke, probijajući se do Pokrovska i Kurahova, prenosi Unian.

Sirski navodi da postoji "dinamična promena situacije" i da pojedinačni položaji prelaze „iz ruke u ruku” nekoliko puta u toku dana, što daje povoda za „dvosmisleno razumevanje situacije”.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, koje je bilo ključna tačka u borbi proteklih dana.

Kako navode RIA Novosti, Novobakhmutovka se nalazi severozapadno od Avdejevke, na istoku Ukrajine, a preuzimanjem kontrole nad tim selom otvara se mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči, prenosi Tanjug.

DVA'ES ČETVRTE "LIDL" UDARIO: Nemačka kompanija "Lidl" ukinula oglašavanje "proruskim medijima" u Srbiji

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA