Najnovije

NATO ŽESTOKO ZAPRETIO RUSIJI: Niste još pobedili, a provocirate

U Parku pobede na Poklonoj gori već su američki tenk „Abrams“, nemački „Leopard“, francuski AMKS-10RCR, nemačko oklopno borbeno vozilo „Marder“, oklopni transporteri Haski i Mastif, poljski samohodni top „Krab“. Plus: zapadni višecevni raketni bacači,  artiljerija, bespilotne letelice... Ukupno oko hiljadu eksponata.

Generalni sekretar NATO Jens STOLTENBERG: Demonstracija naoružanja naše proizvodnje u Moskvi stvara utisak ne samo o učešću NATO u sukobu, već i o porazu alijanse. Rusija ne treba da demonstrira to oružje kao da je već pobedila“.

Predsednik Ruskog literaturnog društva, Aleksandar ČISTJAKOV, povodom Stoltenbergove reakcije: „Dobro je on osetio da im se izložbom novih ratnih trofeja podsmevamo. Evo, ja bih sa zadovoljstvom kupio neku zarobljenu američku, nemačku ili britansku ratnu zastavu i držao je u predsoblju kao brisač za obuću“.

 se otvara izložba slična onoj nakon zvršetka Drugog svetskog rata. Pod otvorenim nebom.

U Parku pobede, na Poklonoj gori. A `eksponati` će biti zapadna ratna tehnika zaplenjena u dosadašnjem toku Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Američki tenk „Abrams“, nemački „Leopard“, francuski AMKS-10RCR, kao i ukrajinski tenk domaće izrade, nemačko oklopno borbeno vozilo „Marder“, oklopni transporteri Haski i Mastif, poljski samohodni top „Krab“...

Plus: zapadni višecevni raketni bacači,  artiljerija, bespilotne letelice, malokalibarsko oružje, američke gas-maske i hemijska zaštitna odela...

Ukupno će biti oko hiljadu eksponata.

Koliko do prekjuče, činilo se da niko na Zapadu neće uspeti da nadmaši nemačkog kancelara Olafa Šolca, koji je pokušao da zabrani Vladimiru Putinu da čita Kanta. Ali, nema granica savršenstvu.

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg zatražio je od Rusije da otkaže izložbu u Parku pobede, ocenivši da je uvredljiva za NATO:

Svi znaju da Severnoatlantska alijansa nije strana u sukobu u Ukrajini, a demonstracija naoružanja naše proizvodnje u Moskvi stvara utisak ne samo o učešću NATO-a u sukobu, već i o porazu alijanse u tom sukobu. Rusija ne treba da demonstrira to oružje kao da je već pobedila“.

U intervjuu nemačkom listu Tageschau još jednom se „proslavio“:

Ruska vojska je dosad uništila ili onesposobila šest „Abramsa“, ali će eksponat na Poklonoj gori biti - samo jedan.

Predsednik Ruskog literaturnog društva, Aleksandar Čistjakov, rekao je povodom Stoltenbergove reakcije:

Dobro je on osetio da im se izložbom novih ratnih trofeja podsmevamo. Evo, ja bih sa zadovoljstvom kupio neku zarobljenu američku, nemačku ili britansku ratnu zastavu i držao je u predsoblju kao brisač za obuću.

Oko Kremlja decenijama leže ostaci Napoleonovih topova, a u Muzeju oružanih snaga RF nalazi se mnoštvo Hitlerovih Železnih krstova.

Već se pojavila inicijativa da izložba ratnih trofeja iz Specijalne operacije postane - trajna.

DVA'ES ČETVRTE "LIDL" UDARIO: Nemačka kompanija "Lidl" ukinula oglašavanje "proruskim medijima" u Srbiji

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA