Najnovije

SRPSKA TROBOJKA NA TRGU BANA JELAČIĆA: Opleli Užičko kolo u centru Zagreba (VIDEO)

Slučajni prolaznici koji su se danas našli na Trgu Bana Jelačića ostali su zatečeni pred prizorom nekoliko desetina mladih koji su, odeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama, igrali Užičko kolo.

Užičko u Zagrebu (Foto: Tviter printskrin)

Kako prenosi hrvatski portal "Priznajem", radi se o manifestaciji "Međunarodna smotra folklora", koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine.

Na snimku koji je na Tviteru podijelio Jasminko Umićević vide se članovi kulturno-umetničkih društava iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji kako igraju na centralnom delu trga, dok građani znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na Trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u dijelu gdje stoje gostujuća društva, piše da je ove godine na  manifestaciji učestvuje Izvorno udruženje "Mika Šestak" iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni Zagrepčanima predstavili najpoznatije srpsko kolo.

U komentarima ispod objave na Tviteru, usledili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: "Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike..." i "Hrabro", prenosi Blic.

O zajedničkoj akciji srpskih, grčkih i kiparskih padobranaca pročitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA