Najnovije

ŠTO MU NE REČE DA SMO PRIJATELJI OD RIMSKE REPUBLIKE! Vučić izneo razočarenje predsedniku Izraela zbog KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom i tom prilikom naglasio da je priznanje nezavisnosti Kosova od strane Izraela bilo "razočaranje za Srbiju i njene građane", saopšteno je iz predsedništva.

Isak Hercog i Aleksandar Vučić (foto: Jutjub)

Vučić je izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Izraela, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Vučić i Hercog su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.

„Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja“, rekao je predsednik Vučić.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta.

Podsetimo, prilikom posete, tada premijera Vučića, Izraelu 2015. godine, tadašnji premijer Izraela Benjamin Netanjahu je izjavio da su Srbi i Jevreji prijatelji hiljadama godina, još od vremenska Rimske Republike. Dakle, od pre Hrista. Vučić se na te reči kiselo smešio, ne razumejući ništa. Kako se to prijateljstvo starije od dve hiljade godina rasturilo, pa je Izrael priznao Kosovo, najbolje bi mogao da odgovori sam Vučić. Možda odgovor treba tražiti u člancima nekih naših medija, koji su otkrili da je srpska državna štamparija Topčider, u kojoj se štampa i deo pasoša Izraela, uradila izraelske originalne pasoše za pripadnike iranskih obaveštajaca, smrtnih neprijatelja Tel Aviva. Epilog je da je Netanjahu pre svog odlaska sa mesta premijera priznao Kosovo.

Pala odluka u Grčkoj, da li će priznati Kosovo čitajte OVDE.

Izvor: N1, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA