Najnovije

"DRUŽINA RAZBIJAČA TITANA" RASTURA AMERE U IRAKU: Napad za napadom, tuku bez predaha (FOTO)

Petog avgusta dva konvoja koji su prevozili logističke zalihe i opremu za Koaliciju predvođenu SAD napadnuti su u različitim delovima Iraka.

Napad u Iraku (Foto: Tviter)

Prvi konvoj napadnut je u južnoj provinciji Divanija, dok je drugi napadnut u centralnoj provinciji Vavilon. Dva konvoja su navodno gađana eksplozivnim napravama.

Pro-iranski "Sarjat Kasim al-DŽabarin" ili "Družina razbijača titana" preuzeo je odgovornost za oba napada. Objavljene su fotografije napada.

Ovo su bili sedmi i osmi napad novoosnovane grupe u poslednjih deset dana. Grupa je 4. avgusta napala konvoj za snabdevanje Koalicije predvođene SAD u južnoj provinciji Dikar. Grupa je 30. jula gađala konvoj u Vavilonu.

Grupa je 29. jula napala četiri konvoja u Dikaru, Divaniji i Vavilonu. Nedavni napadi na koalicione baze i konvoje za snabdevanje u Iraku predvođeni SAD-om bili su odgovor na ubistvo Abu Mahdi al-Muhandisa, zamenika komandanta Jedinica narodne mobilizacije (Hašd al Šabi-PMU), i iranskog komandanta snaga "Kuds", general-majora Kasema Sulejmanija.

Proiranske snage u Iraku verovatno neće prekinuti napade sve dok SAD ne iznesu potpuni plan o povlačenju svojih trupa iz zemlje. Izgleda da Vašington nije voljan da preduzme takav korak, barem za sada.

Šiptari spremaju kosovsku oluju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA