Najnovije

ON ĆE BITI PREMIJER SRBIJE! Vučić se oglasio, stvar je gotova

Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, napisao je predsednik Srbije u objavi na Instagramu.

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević biće novi mandatar za sastav nove Vlade Srbije, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije", naveo je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Vučić je u objavio napisao da je na osnovu člana 112. stav 1. tačka 3. i člana 127. stav 1. Ustava Republike Srbije, člana 18. i člana 24. stav 3. Zakona o predsedniku Republike, a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista, doneo Odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije.

Miloš Vučević rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu "Vasa Stajić" pohađao je u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine i 2017. godine.

Za gradonačelnika Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom, navodi se u zvaničnoj biografiji na sajtu Vlade Republike Srbije. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u istoriji grada.

Vučević postaje potpredsednik SNS 2021. godine, dok je 27. maja 2023. godine izabran za predsednika Srpske napredne stranke.

Ostavku na funkciju gradonačelnika Novog Sada podneo je 24. oktobra 2022, a 26. oktobra postao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Govori engleski jezik. Oženjen je Majom, otac Mihaila i Danila.

Predsednik Srbije ranije je najavio da će popodne saopštiti ime mandatara za sastav nove vlade. On je u objavi na Instagram nalogu "budućnostsrbije.av" napisao da je sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem i ministrom finansija Sinišom Malim posetio nedavno otvoreni restoran poznatog britanskog kuvara DŽejmija Olivera u Beogradu na vodi i da "pokušava da sazna pre 16 časova ko će biti mandatar za sastav nove vlade", a da će ova informacija biti objavljena sat vremena kasnije.  

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je ranije danas da izbor nove vlade i mandatara ide u skladu sa zakonskim rokovima i potpuno na vreme.

Orlić je gostujući na Pinku naglasio da će se raditi na tome da Srbija u godinama koje dolaze bude još snažnija i uspešnija država, ali i da ostane svoja, suverena i slobodna, kakva je danas, a što je, kako je dodao, sušta suprotnost onoj poniženoj državi kakvu smo imali nekada.

"Tu će politiku da vodi i nova Vlada Srbije", naglasio je Orlić.

Žalimo što se podižu tenzije: Oglasila se EU povodom zaključaka Skupštine Republike Srpske

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA