Najnovije

ROGOZIN: ''Sarmat'' će osigurati bezbednost Rusije u narednih 30-40 godina (VIDEO)

Kopnena ispitivanja interkontinentalne balističke rakete Sarmat privode se kraju, ovaj strateški kompleks će osigurati potpunu bezbednost Rusije za 30-40 godina, rekao je Dmitrij Rogozin, generalni direktor Roskosmosa.

Lansiranje Sarmata (Foto: RIA Novosti)

"Sada radimo na stvaranju generalno jedinstvenog kompleksa, ovo je kompleks Sarmat ... U stvari, već završavamo zemaljsko testiranje čitavog sistema ... mnogo, mnogo godina će to osigurati potpunu bezbednost zemlje i njen nezavisni razvoj“, rekao je on u emisiji na Jutjub kanalu Solovjov LIVE.

Sarmat (RS-28) će zameniti najtežu stratešku raketu na svetu Vojevoda (prema NATO klasifikaciji-Satana, RS-20V). Razvojni radovi na projektu Sarmat započeli su 2011. godine. Nova raketa će moći da napada ciljeve i preko Severnog i preko Južnog pola, savladavajući sisteme protivraketne odbrane.

"Sarmat" razvija Centar Makejev i proizvodiće se u Krasmašu.

Lansirna ispitivanja rakete već su završena na kosmodromu Pleseck. Planirano je da letačka ispitivanja „Sarmata“ počnu 2021. godine, a da se završe 2022. godine. Prvi puk sa „Sarmatom“ biće pušten u upotrebu 2022. godine u raketnoj diviziji Užur.

Na forumu Armija-2019 prvi put su otkrivene glavne taktičko-tehničke karakteristike rakete Sarmat. Domet mu je 18 hiljada kilometara, lansirna težina - 208,1 tona, nosivost - više od 10 tona, težina goriva - 178 tona, dužina projektila - 35,5 metara, prečnik - 3 metra, tip bojeve glave - više bojevih glava sa blokovima individualnog navođenja.

Šta Amerika sprema za Avganistan, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA