Najnovije

UKRI NEMAJU NIKAKVE ŠANSE: General Surovikin razrađuje plan udara velikih razmera

Štab generala armije Sergeja Surovikina razrađuje plan udara velikih razmera po ukrajinskim snagama i utvrđenjima koji će uslediti čim na frontove stigne 300.000 mobilisanih ruskih vojnika, a snage kijevskog režima dodatno iskrvare pokušavajući da probiju ruske utvrđene linije na hersonsko-zaporoškom i izjumsko-svatovskom severnom frontu.

Neće se, po svemu sudeći, dugo čekati jer je ministar odbrane RF, Segrej Šojgu, objavio da je mobilizacija „potpuno završena“.

Ukrajinci i stranci koji ratuju u njihovim uniformama – kako pretpostavljaju moskovski vojni eksperti – dobiće naredbu da napadnu jer će američki kongresni međuizbori biti održani 8. novembra, pa je Beloj kući u Ukrajini potreban bilo kakav osetniji vojni uspeh.

 Ukri, međutim, neće imati nikakve šanse ako u borbe ne ubace desetine hiljada vojnika jer će oni napadati na tuđe utvrđene položaje. A za to je potrebna brojčana premoć bar u srazmeri 3:1. A upravo to postaje problematično.

Predsednik Čečenske Republike Ramzan Kadirov izjavio je da su Ukri od 25. do 27. oktobra ispred Nikolajeva i Krivog Roga imali 657 poginulih i 300 ranjenih. A da su još izgubili eno osam tenkova, pet borbenih vozila pešadije, 20 drugih oklopnih vozila, sedam velikih minobacača i četiri haubice.

žKadirov je priznao da su čečenski borci pod žestokom ukrajinskom artiljerijskom vatrom imali 23 poginula.

Ukrajinski gubici su višestruko veći. Istraživačka grupa OSINT (open-source intelligence, koja koristi otvorene izvore)  objavila je da je Kijev do 20. oktobra imao bezmalo poginulih i teško ranjenih koji su potom umrli.

Konkretno, OSINT (open-source intelligence) procenio je nepovratne gubitke Ukrajine od 20. oktobra 2022. godine na 402.000.

Ruski ratni izveštači su oprezniji. Barataju sa 200.000 poginulih Ukrajinaca.

Posledice borbe za Donjecki aerodrom pogledajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA