Najnovije

U KIJEVU SE SPREMA DVORSKI PREVRAT: Vesnik tragičnih šokova

Pojavljivanje zamenice državnog sekretara SAD Viktorije Nuland u Kijevu nije slučajno, i da nije isključeno da se ponovo krene u „dvorski prevrat“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kijev (Foto: Jutjub)

„Sada, 4. decembra, Kijev je posetila viša zamenica državnog sekretara SAD gospođa Nuland. Inspekcijska putovanja američkog kustosa u Ukrajinu više nikoga ne iznenađuju, to je normalno: to je kao da dođete da proverite kako stvari stoje, da li požar još uvek gori ili da doda još drva. Pa, i dalje je, naravno, očigledno, vuče na mesto zločina", rekla je Zaharova tokom brifinga.

Ona je Nulandovu nazvala "vesnikom tragičnih šokova" za Kijev.

"NJeno pojavljivanje u Kijevu u sadašnjim uslovima, kada se u ukrajinskim vladajućim krugovima pogoršavaju nesuglasice zbog distribucije zapadne pomoći, naravno, nije slučajno. Moguće je da ponovo krene dvorski prevrat ili neka vrsta kadrovske rekonstrukcije. Mislim da režim Zelenskog, koji je više puta testirao strpljenje Vašingtona, ima o čemu da razmišlja“, dodala je Zaharova.

Ona je podsetila da je lik Nulandove povezan sa Evromajdanom, koji je međunarodnoj zajednici izgledao kao znak demokratskog procesa u Ukrajini, a u stvari je bio državni udar organizovan novcem i rukama Zapada.

„Na prvom mestu, naravno, iza svega su stajale SAD i one zemlje i političke snage na evropskom kontinentu koje su delovale u skladu sa SAD. <...> Tada se Vašington otvoreno mešao u unutrašnje stvari Ukrajine i jednostavno ručno kontrolisane masovne proteste“, objasnila je Zaharova.

Zašto Ukrajina ne može da pobedi u ratu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA