Najnovije

''Rusija se povlačiti neće i ne sme''

Rusija je kriva zato špto je spremna i sposobna da se brani i kriva je zato što je sposobna da se odbrani i kriva je zato što SAD i Velika Britanija ne smeju da je napadnu direktno jer znaju da nisu sposobni a ni hrabri toliko i uvek traže neke nazovi saveznike koji će biti topovsko meso u njihovim zločinačkim rukama.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

Situacija na granici Ukrajine i Rusije je veoma napeta ali ne zato što Rusija planira da napadne Ukrajinu već zato što zapadne zemlje a posebno SAD i Velika Britanija non stop kreiraju atmosferu konflikta i guraju izmanipulisane Ukrajince u rat u kojem ne mogu da pobede.

Ukrajina je zemlja koja je napravila niz strateški loših poteza a jedan od njih je svakako svrstavanje na stranu NATO zemalja verujući u lažljivu i slatkorečivu NATO propagandu. NATO zemlje a tu prednjače malopre pomenuta Velika Britanija i SAD su spremne da izazovu rat u Ukrajini ali samo preko leđa Ukrajinaca.

Ekonomija i privreda Ukrajine su devastirane a svakim danom tonu sve dublje usred nestabilnosti koja se kreira na zapadu a po cenu siromaštva ali i života Ukrajinaca koji kao da ne misle svojom glavom i ne vide šta im je u interesu.

Setimo se početka pandemije i psihoze i histerije u koju su zapale zemlje EU gde je u vodu pala cela priča o solidarnosti i uzajamnom pomaganju već su se odnosi sveli na životinjske instinkte gde su bili spremni na svakakve aktivnosti kako bi spasli sebe a bez obzira na sve oko sebe. Ko realan može da misli da bi Nemci ratovali protiv Rusa u direktnom sukobu kada su još uvek sveža sećanja koju im je Crvena armija usadila uništavajući nacističku Nemačku. Nemci koji usled ove krize imaju ogromne ekonomske gubitke nisu za naoružavanje Ukrajine jer to naoružavanje može za posledicu imati da bukne rat u njihovoj blizini a posledice mogu biti strašne. Svesni su Nemci da ako izbije sukob mogu da računaju na desetak miliona izbeglica iz Ukrajine i to im se nimalo ne sviđa. Da li neko realan i sa dva grama mozga stvarno misli da Ukrajina može da porazi Rusiju u direktnom sukobu. SAD već decenijama kreira atmosferu gde su Rusi prikazani u najgorem svetlu i gde celu vazalnu Evropu plaše „strašnim“ Rusima kako samo čekaju da ih pregaze tenkovima. Britanija koja je u svakom ovom događaju ima svoje prste umešane takođe vodeći specijalne hibridne operacije pokušava da kreira nestabilnosti i konflikte u rubnim državama koje su naslonjene na Rusiju a poslednji neuspešan pokušaj je bila rušilačka kampanja u Kazahstanu gde je pokušan državni udar koji je na svu sreću ekspresno sprečen angažovanjem vojnih snaga ODKB-a koje su brzo stavile pod kontrolu eksplozivnu situaciju u Kazahstanu koji je veoma bitan za Rusiju iz mnogo razloga.

Da podsetimo te zapadne zemlje se vode kao demokratske zemlje gde je nivo demokratije najrazvijeniji i koji mora da bide uzor svima čak i po cenu da im vojno nameću navodnu demokratiju, a u stvari sve se svodi na staru dobro uvežbanu pljačku bogatstava izabrane zemlje gde se dugoročnim svojim pozicioniranjem gubi samostalnost i posebnost svakog naroda na području na kojem živi i na način na koji živi u skladu sa svojim tradicionalnim vrednostima.

Primeti se da sve te multinacionalne kompanije retko gde poštiuju zakone lokalnih zemalja a posebno ekološke standarde. Skloni su korupciji, prevarama što je po meni klasično dostignuće zapadnog sveta koje je i hrišćanstvo na zapadu dovelo do najnižih grana na istom tom zapadu koji tone u zlo svakim novim danom. A svakim novim danom na istoku izlazi sunce na istom tom istoku na kojem obitavaju narodi koji su zadržali veru u Boga i koji svoju slobodu i svoj način života više vole nego zapadnu demagogiju koja im se obilato i slatkorečivo nudi. Rusi, Belorusi ,Srbi su samo jedni od naroda koji su na udaru već više od trideset godina jer neće da se povinuju zapadu na kojem je sunce uvek zalazilo i koje je potonulo u tama zla koje kreira i nameće drugima.

Rusija je kriva zato špto je spremna i sposobna da se brani i kriva je zato što je sposobna da se odbrani i kriva je zato što SAD i Velika Britanija ne smeju da je napadnu  direktno jer znaju da nisu sposobni a ni hrabri toliko i uvek traže neke nazovi saveznike koji će biti topovsko meso u njihovim zločinačkim rukama. Bombardovanje Jugoslavije je klasičan zločinački akt koji im nikada neće biti zaboravljen i da nikakve sile ovog sveta neće naterati Srbe da uđu u savez zločinačkih zemalja koji nosi skraćenicu NATO a služimo i za primer svim drugim narodima šta im se sprema na isti način. Rusi imaju upravo za primer nas i veoma su samouvereni da praneći sebe brane i istinu i pravdu u ovom nakaradnom svetskom poretku.

U svakom narodu ima i onih koji bi sve prodali zbog novca i veru i narod i državu i uverenja i bukvalno sve. Tako zapad i nastupa preko mnoštva fondova i organizacija koje se tobože bore za neke posebne društvene ili sociološke teme a koje su samo sitni žrafovi u velikom mozaiku mašinerije koja vam sve vreme radi o glavi. SAD i Britanija umesto kad se toliko brinu za Ukrajince i što im tobože isporučuju oružje bolje bi bilo da im pomognu da im ekonomski rast bude veći i da krenu u suprotnom pravcu od siromaštva ali naravno to ih ni malo ne zanima. NJihovi sebični interesi su samo njihovi a po cenu života svih drugih.

Istu takvu politiku američki zvaničnici demonstriraju prema Srbima tako što Miloradu Dodiku i ostalima u Republici Srpskoj uvode sankcije a u Crnoj Gori nameću trenutnim vlastima da Srbin ne mogu biti deo vlasti iako su većina a na Kosmetu da Srbi nisu niko i ništa i da njihova prava ne postoje. Na isti način im ne smeta što Rusi u Ukrajini više nemaju nikakva prava što je zabranjen ruski jezik i što je propaganda u sličnom maniru kao i u Hrvatskoj protiv Srba ali sve su to evropske zapadne vrednosti u koje još samo slepi kod očiju i maloumni veruju.

Izvor: Majak

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA