Najnovije

Stojaković i Jokić u drugom NBA evro timu – Dončić u idealnoj petorci

Nijedan srpski košarkaš nije se našao u najboljem NBA timu evropskih košarkaša, ali su dvojica u drugoj postavi.

Foto: pixabay.com

To su bivši bek Sakramento Kingsa i Dalas Meveriksa Predrag Stojaković, te aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić iz Denver Nagetsa.

S druge strane, u idealnoj postavi se posle samo četiri (nokompletne) NBA sezone našao Slovenac Luka Dončić, uz Grka Janisa Adetokumba, Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Španca Paua Gasola.

Uz Stojakovića i Jokića, u drugoj postavi su i dvojica Hrvata – Toni Kukoč i Dražen Petrović, te Litvanac Arvidas Sabonis.

Najbolji NBA evropski prvi i drugi tim odabrali su navijači iz Evrope i prestižni panel sastavljen od više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasovi navijača su činili 50% konačnog rezultata, dok je panel odredio preostalih 50%.

"Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti ostavili su neizbrisiv uticaj na NBA i košarku uopšte", rekao je NBA šef za angažovanje i direktan pristup fanivima u Evropi i na Bliskom Istoku, DŽordž Ajvazoglu, "Dok slavimo našu značajnu sezonu 75. godišnjice, srećni smo što odajemo priznanje za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena, koji su svi inspirisali generacije ljubitelja Lige širom Evrope i sveta".

U prve dve kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-1998) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998/1999 osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena, a trijumf Nemca Dirka Novickog u finalnoj seriji NBA sezone 2011. je odabran za NBA momenat svih vremena.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA