Najnovije

"Zajedničkim snagama ćemo uspeti da prevaziđemo sve teškoće i pobedimo"

Predsednik Rusije Vladimir Putin je čestitajući Dan Donjecke Narodne Republike predsedniku Denisu Pušilinu, izrazio  prijateljstvo naroda republike sa bratskom Rusijom, navodi se u saopštenju Kremlja.

„Pre osam godina narod DNR-a je napravio izbor u korist državne nezavisnosti. Danas se zajedno borimo da građani republike ostvare svoje zakonsko pravo na slobodan i miran život u skladu sa svojim vekovnom, kulturnom i duhovnom tradicijom u prijateljstvu sa bratskom Rusijom“, navodi se u čestitci.
 
"Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da prevaziđemo sve poteškoće i pobedimo", dodao je Putin.

Na kraju čestitke, Putin je Pušilinu poželeo puno zdravlja i uspeha, a svim sugrađanima hrabrost, izdržljivost i snagu duha.

Podsetimo, nakon puča u Kijevu 2014. godine i izbijanja sukoba, u tadašnjoj Donjeckoj oblasti Ukrajine 11. maja 2014. godine održan je referendum o nezavisnosti. Za nezavisnost je glasalo 89% birača, a protiv je bilo 10%, uz izlaznost od skoro 75%. U nekim krajevima kijevska vlast nasilno je ometala glasanje. 

Dan nakon referenduma, Narodni savet DNR je proglasio Donjecku Narodnu Republiku za suverenu državu sa neodređenom granicom i zatražio od Rusije da razmotri pitanje pristupanja republike Ruskoj Federaciji.

Na ruskim društvenim mrežama pojavili su snimci rada ruske jurišne avijacije. Dva para Su-25 u naletu raketiraju ukrajinske snage na Kramatorksom pravcu. Video pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA