Najnovije

KONAŠENKOV: Avijacija neutralisala 67 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Saopštenje portparola ministarstva odbrane Rusije generala Igora Konašenkova glasi:
 
- Visokoprecizne rakete neutralisale su dva komandna i centar veze, kao i 34 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.
 
- Operativno-taktička avijacija neutralisla je tri komandna mesta i 67 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

- Ukupno, kao rezultat vazdušnih udara, uništeno je do 320 neprijateljskih vojnika, kao i 47 jedinica naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine.

Foto: RIA
 
- Ruski PVO sistemi oborili su 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Severodonjeck, Novočervonoe, Vasiljevka Luganske Narodne Republike, Pantelejmonovka, Grigorovka, Krasnogorovka, Nevelskoje Donjecke Narodne Republike, Petrapolje, Petrovskoe, Harkovske oblasti, kao i Černobajevka i Aleksandrovka Hersonske oblasti.

- Pored toga, u oblastima naselja Mala Kamiševaha, Kamenka, Bražkovka, Glinskoe, Harkovska oblast i Černobajevka, Hersonska oblast, presretnuto je 9 ukrajinskih raketa višecevnog raketnog sistema "Smerč".
 
- Raketne snage i artiljerija neutralisale su 62 kontrolne tačke, uključujući i operativnu komandu „Jug“ u rejonu naselja Novi Bug u oblasti Nikolajev, kao i 593 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružane snage Ukrajine i 55 artiljerijskih i minobacačkih baterija na vatrenim položajima.

- Uništene su četiri instalacije višecevnog raketnog sistema BM-21 Grad, 46 komada naoružanja i ukrajinske vojne opreme, kao i skladište municije kod Novomihajlovke Donjecke Narodne Republike.

- Pored toga, kao rezultat artiljerijskog udara na hangar na teritoriji brodogradnje "Okean" u gradu Nikolajevu, uništeno je više od 15 ukrajinskih tenkova i borbenih vozila pešadije, kao i pet artiljerijskih oruđa velikog kalibra.

- Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je 183 aviona, 128 helikoptera, 1064 bespilotne letelice, 325 protivvazdušnih raketnih sistema, 3323 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 451 višecevnih raketnih sistema, 1731 oruđa artiljerije, kao i 3294 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Kakav “plmenit” cilj imaju pobednici Evrovizije iz Ukrajine pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA