Najnovije

Cene nafte i benzina od večeras niže za 10 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da imamo određene količine nafte u Srbiji oko 800 hiljada tona na godišnjem nivou.

Benzinska pumpa (Foto: Pixabay)

„Tražio sam od ruske kompanije da spuste cene nafte i dizela i benzina. Oni su polazili od cena na evropskom tržištu, zamolio sam ih da cena i veleprodajno i maloprodajno bude niža”, rekao je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima cene će od večeras biti niže uprkos poskupljenjima na svetskom nivou.

„Cene nafte i benzina biće od večeras posle 20 časova niže za 10 dinara u odnosu na ovu nedelju, a trebalo je da budu više. Cene smeju da pređu 197, odnosno 202 dinara”, rekao je predsednik Vučić.

Prema Vučićevim rečima, Srbija razgovara o proširenju skladišta nafte, 200 hiljada tona, to je dovoljno za 21 dan ukupne potrošnje dizela i benzina, uz sve rezerve.

„Želimo da povećamo na milion tona, razgovaramo sa kompanijama koje mogu brzo da izgrade skladišta da bismo imali nafte za nekoliko meseci. Što se tiče gasa, krećemo u razgovor sa Gaspromom oko kupovine gasa, mi smo zavisni od ruskog gasa i tako će biti najmanje dve godine. Moramo da obezbedimo gas za naša preduzeća. Milijardu i 100 miliona evra je razlika u ceni na godišnjem nivou, zato su razgovori važni, zato u dobroj veri idemo u te razgovore i pre kraja maja moramo da imamo taj ugovor što se tiče gasa”, rekao je Vučić.

O nemačkoj diplomatskoj ofanzivi pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA