Najnovije

RUSKE SNAGE LOME OTPOR U DONBASU: Kijev sprema kontraofanzivu kod Hersona! (MAPA)

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu, a Kijev priprema kontrapfanzivu kod Hersona ili Krivog Roga.

Foto: RIA

Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime situacija na ratištu.

Obe strane se aktivno pripremaju za sledeću fazu neprijateljstava kako u Donbasu, tako i na jugu. Na sektorima fronta vrši se pregrupisavanje snaga.

*Lokalne borbe se vode u pravcu Harkova. Ruske raketne trupe i artiljerija napadaju ciljeve u Harkovu i naselja duž linije dodira.

*Na prilazima Seversku, Oružane snage RF potiskuju identifikovane vatrene tačke kod Verhnekamenskog, kao i položaje u utvrđenom pojasu Oružanih snaga Ukrajine kod Ivano-Darjevke. Postojale su informacije o izlasku prednjih ruskih jedinica na put između Serebrjanke i Severska.

*U pravcu Soledara, savezničke snage se bore na periferiji Bahmuta:

-Nastavljaju se sukobi u selu Pokrovskoe. Ofanziva Oružanih snaga Ruske Federacije je komplikovana kontrolom Oružanih snaga Ukrajine dominantnih visina u blizini autoputa Bahmut-Svetlodarsk.

-Severno od Pokrovskog, savezničke snage su izvršile napad na selo Bahmutskoje na jugoistočnoj periferiji Soledara.

-Borbe su u toku u oblasti termoelektrane Uglegorsk: izveštaji o njenom prelasku pod kontrolu savezničkih snaga još nisu potvrđeni.

*Ukrajinska artiljerija gađa Donjeck i druga naselja aglomeracije.

-Nastavljaju se međusobni udari na liniji dodira u sektoru Avdejevka. U rejonu Marinke jedinice NM DNR identifikovale su i pogodile oklopnu grupu Oružanih snaga Ukrajine, uništivši više komada tehnike.

*U Zaporoškoj oblasti, Oružane snage Rusije su pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine u selu Jurkovka u Orehovskom okrugu.

Specijalne snage grupe „O“ su presekle put Serebrjanka-Seversk, uništile ukrajinske položaje i neprijateljske snage koje su pokrivale put do Severska u DNR. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA