Najnovije

Top lista NVO nadrealista za mesto premijera Crne Gore!

Shizofreni predlog da Vladu vodi osoba iz nevladinog sektora, vrlo verovatno, može da se realizuje isključivo u zemlji kao što je Crna Gora, piše IN4S.

Crna Fora (Foto: Jutjub)

Na stranu što je takav predlog antiustavan, nezabeležen u parlamentarnoj praksi, duboko uvredljiv za ostatke ostataka političkog suvereniteta Crne Gore i, u krajnjem – prosto nelogičan, kako je reč o predlogu koji je potekao iz određenih zapadnih centara moći i njihovih crnogorskih medijskih i NVO satrapa, to podrazumeva, jelte, da se moramo, svi redom, i Srbi i nesrbi i antisrbi, pozabaviti ozbiljno njome.

Stoga, IN4S izlazi sa svojom listom predloga.

Napominjemo da, pošto je reč o supertalentovanim i višestruko dokazanim osobama i, pošto ne postoji taj kantar koji će izmeriti njihovu profesionalnu važnost i influenserski impuls koji svakodnevno odašilju u narod, ponuđeni redosled nužno ne korespondira sa rang listom predloga.

1. Aleksandar Saša Zeković – dugogodišnji posmatrač brutalnosti crnogorske policije sa „civilne distance“ i revnosni platiša članirine DPS-a. Nakon istorijskog pada poslednje evropske kleptokratije Zeković se otisnuo niz ulice, kao nabujala reka, i stao na čelo „komitskog“ pokreta, sa namerom da suspenduje osnovna verska prava i crkveni obred ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija.

U proteklom periodu Zeković je ispoljio veliku istrajnost, što je osobina koja ga i te kako preporučuje za čelno mesto u ovoj državi. Kada je potpisan Temeljni ugovor, Zeković je, u maniru genetski predisponiranih lidera, ostavši veran svojoj ideji, stao uz desetak prisutnih „komita“ i na obližnjem trotoaru ispoljio svoje nezadovoljstvo.

2. Stevo Vučinić – hodajuća pravna sigurnost jedne od najžilavijih nevladinih organizacija – tzv. CPC. Čovek brutalne retorike i refleksa, multidisciplinaran u srži, bespogovorno lojalan Mirašu Dedeiću – dakle, patriota, u poslednje vreme se, primećujemo, malo i umorio.

Ali, ne skroz. U svom nedavnom veličanstvenom igrokazu reči za Portal Analitiku, Stevo je ponovo podsetio na sebe i kristalno jasno, hirurški precizno, otkrio da je „Kolo srpskih sestara“ vojno-obaveštajna organizacija u Crnoj Gori, čime je dokazao da nije za staro gvožđe. Da ima, preko potrebni, damar za istragu svekolike srpske opasnosti u Crnoj Gori.

Ovim je gospodin Vučinić iskazao i veliku sposobnost regeneracije i dugog fokusa na temu, što ga preporučuje za mesto premijera, pogotovo u nastupajućoj turbulentnoj jeseni.

3. LJubo Filipović – neprikosnoveni „car društvenih mreža“ i (dvokrilni) prozor „komita“ u virtuelni svet. Prema određenim statističkim podacima, LJubo je sposoban da napiše i dvadesetak statusa u toku dana, svakome na post stići, baciti foru i uteći.

Možda je sporno što LJubo Filipović i Saša Zeković, zapravo, dele isto slovo statutarne zakletve kao pripadnici GI „21. maj“, ali, kako je reč o najmlađoj, najpotentnijoj i, na momente, najuticajnijoj NVO u „komitskim“ krugovima; i kako IN4S stoji čvrsto pri stavu diskriminacije pod uslovom da je ona pozitivna, onda smo morali da prevaziđemo ovu tehničku i, odista, krajnje formalanu prepreku, i da kandidujemo LJuba Filipovića za mesto premijera.

4. Miraš Dedeić – isti je slučaj i sa njegovom svetlosti, Mirašem Dedeićem, ali, nastojeći da ukažemo čast gospodinu Stevu Vučinić i imajući u vidu da je gospodin Dedeić arhiotac crnogorskog raskolništva i, po prirodi, nemirnog duha, nismo mogli da izbegnemo njegovu kandidaturu, pa kud puklo da puklo.

Naravno, to znači da, ipak, postoje granice, i da poštujemo „duhovne prerogative“ u NVO sektoru, pa smo, vrlo vešto, izbegli da pomenemo, primera radi, gospodina Lava Lajovića, na koga je, svojevremeno, Miraš bacio tzv. „grant anatemu“ i onemogućio mu pristup fondovima. 

Ovaj veteran srbofobije, prosto, mora da bude uzet u obzir kao kandidat za premijera.

5. dr Branka Purlija – zakonskim „uguravanjem“ Milivoja Katnića u grupu korisnika PIO fonda i, nažalost, njegovim naprasnim povlačenjem iz medija, pomislili smo da su časovi javne psihoterapije i psihoanalize otišli zanavek sa njim u luksuznu vikendicu u daniovgradskom selu Grbe. Tako bi, verovatno, i ostalo, da nismo bili u prilici da svedočimo času psihoanalize dr Branke Purlije povodom nesrećnog slučaja masakra na Cetinju koji je zgrozio ceo region – i to na sred Javnog servisa.

Iako dr Purlija, izvorno, ne dolazi iz NVO sektora, kulminacija opasnosti od nastupajuće ekonomske, energetske i političke krize, ište poseban senzibilan pristup naciji i kolektivno ohrabrenje da je reč o superiornoj balkanskoj rasi, jakog temperamenta i još jačeg smisla za humor, što je, i te kako, preporučuje da povede Crnogorce napred.

Portal IN4S je proglasio glasanje otvorenim.

Koga je Priština proglasila opasnim po bezbevnost, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA