Najnovije

OBRADOVIĆ: Šteta što nismo doneli jasan pravac pregovora

Lider Dveri Boško Obradović kaže da se na primeru "non pejpera" savetnika nemačkog kancelara i francuskog predsednika, kao predloga za rešavanje pitanja KiM, vidi da je napravljena šteta što na posebnoj sednici Skupštine nije donet jasan pravac budućih pregovora.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Obradović kaže za Tanjug da bi se takvim zaključkom, da je usvojen, jasno stavilo do znanja domaćoj i međunarodnoj javnosti da je za Srbiju aposlutno neprihvatljivo priznanje lažne države Kosovo, u bilo kojoj formi.

"Onda bi bilo besmisleno da nam bilo ko dostavlja bilo kakve papire. I zvanične, i nezvanične. Ovako imamo sumnju, da li će predsednik prekršiti reč da nema priznanja, imajući u vidu da je prekršio i obećanje i odluku države u vezi sa gej paradom pod pritiskom američkog ambsadora", tvrdi Obradović.

Upitan zbog čega nije postignuto jedinstvo u vezi sa Kosova i Metohije na posebnoj sednici parlamenta, Obradović kaže da je vladajuća većina tražila da se podrži izveštaj o dosadašnjim pregovorima koji su, po njegovom mišljenju, katastrofalni, jer je, kako tvrdi, druga strana dobila sve, a Srbija ništa.

"Ali ako bismo stavili na papir ove zaključke - da nećemo dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština po kosovskom Ustavu, da nećemo nikada priznati nezavisno Kosovo, da ćemo poslati pismo ruskom i kineskom predsedniku da oni spreče prijem Kosova u Savet bezbednosti, odnosno Ujedinjene nacije, mi bismo to potpisali, ali vladajuća većina nije bila spremna da se jedan takav zaključak na kraju predloži", naveo je Obradović.

Zašto to nisu uradili, to je pravo pitanje za razmišljanje, rekao je Obradović i upitao da li je razlog "lov u mutnom".

O novom povlačenju priznanja tzv. Kosova pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA