Najnovije

DVERI, ZAVETNICI, NADA: Zapad nema mandat da jednostrano menja pregovarački format za KiM

Poslaničke grupe NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri - Patriotski blok, podneće zahtev predsedniku Narodne skupštine da bez odlaganja sazove vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran tzv. francusko-nemački predlog za KiM.

- Predloženi plan predstavlja otvoreni ultimatum i nastavak brutalnih političkih pritisaka na Srbiju sa ciljem da se naša država trajno odrekne KiM i ozvaniči legalnu nezakonitu secesiju južne pokrajine. Smatramo da je u ovim trenucima neophodno da se povede najšira moguća rasprava u institucijama i da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo građana zauzme jasan stav o neprihvatljivosti potpisivanja bilo kakvih sporazuma koji za krajnju posledicu imaju priznanje tzv. Republike Kosovo i njeno članstvo u međunarodnim organizacijama. Ističemo da Zapad nema mandat da jednostrano menja pregovarački format za KiM. To pitanje je u isključivoj nadležnosti Saveta bezbednosti UN, bez čije odluke nije moguće ukidati okvir za pregovore koji je definisan Rezolucijom 1244 – stoji u saopštenju Dveri.

Oni podsećaju da su predstavnici naše tri političke grupacije, zajedno sa Pokretom za odbranu KiM, već održali prvi radni sastanak na kojem su definisali buduće korake u pravcu zajedničkog otpora zapadnom ultimatumu.

- Naša borba za očuvanje KiM u sastavu Srbije biće odlučna, ozbiljna i odgovorna i u tu svrhu koristićemo sva demokratska, legalna i legitimna sredstva, predviđena Ustavom Srbije – poručuju iz Dveri.

BES U BUDIMPEŠTI: Hladnjače su pune leševa - Teško stradanje mobilisanih zakarpatskih mađara kod Soledara

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA