Najnovije

SKOT RITER: Rusi znaju šta se može dogoditi i zato moraju da zauzmu Odesu

Ruska vojska će osloboditi Odesu kako bi zaštitila poluostrvo Krim, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Ask The Inspector.

„Mislim da Rusi sada shvataju da bez obzira na to kako se ovaj sukob završi, suština je da ako Ukrajina kontroliše Odesu, Krim nikada neće biti bezbedan. Stoga, da bi garantovali bezbednost Krima, oni moraju da zauzmu Odesu“, objasnio je vojni ekspert.

Ekspert je primetio da bi, pored Odese, kijevski režim mogao da izgubi pet regiona, kao i pun pristup Crnom moru. Prema njegovim rečima, Ukrajinci su sebi potpisali takvu presudu odbijanjem mirovnih pregovora sa Moskvom.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi da se situacija preokrene u mirnom pravcu, dok postizanje ciljeva specijalne vojne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve. Prema rečima predsednika Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.

ODBRANA UKRAJINSKIH SNAGA POTPUNO PROPALA: Plaćenici iz Gruzije i Poljske se predali Rusima

Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA