Najnovije

DAJKOVIĆ: Srpski politički blok više ne postoji

„U obavezi sam da obavijestim svoje prijatelje, simpatizere i članove partije da nije postignut dogovor sa Demokratskim frontom oko zajedničkog nastupa srpskog bloka na predstojećim parlamentarnim izborima. Poštujući zajedničku borbu, pa i partnerske odnose koje smo imali na lokalnom nivou, ističem da sve članove, funkcionere i lidere DF-a doživljavam kao prijatelje i saborce jer smo mnoge bitke zajednički vodili“, rekao je predsednik Slobodne Crne Gore.

Vladislav Dajković (Foto: Jutjub)

Kako dodaje, smatra da nije dobro to što će nekad moćni srpski blok biti rascepkan na pet kolona koje će samostalno izaći na izbore, „ali zbog tog scenarija ne snosim apsolutno nikakvu odgovornost i Bog mi je svjedok u tome'’.

Umesto, kako kaže, da na sve načine čuvamo, negujemo i osnažimo snagu srpskog bloka oličenog u koaliciji “Za Budućnost Crne Gore“ koja je osvojila fantastičnih 33.5% podrške na izborima održanim 30. avgusta, uspeli smo tu podršku da dovedemo u pitanje.

„Dok se drugi politički blokovi, naročito oni proamerički i pro-NATO ujedinjuju i vode računa o svakom glasu, naš blok, čini se, nije pokazao dovoljnu zrelost da prevaziđe određene porođajne muke u post-đukanovićevskoj eri i ojača poziciju srpskog naroda pred izazove koji nas očekuju. Na šarlatanske i nekorektne opaske pojedinaca kako više neće da “čašćavaju“ mandate druge partije, odgovaram da se nismo mogli odbraniti od poziva i molbi za podrške i koalicije onda kad je to pojedincima bilo potrebno“, jasan je Dajković.

„Slobodna Crna Gora će na sutra zakazanim stranačkim organima doneti odluku o načinu izlaska na predstojeće izbore, a već sada ističem da će kampanja biti usmerena ka odbrani i afirmaciji vrednosti srpskog naroda u Crnoj Gori koji gotovo da više niko i ne spominje na političkoj sceni“, zaključio je Dajković.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA