Najnovije

VAGNER ĆE TEK JURIŠATI: Stižu nove nezaustavljive jedinice

Dmitrij MEDVEDEV: Velika Britanija je bila i ostala večiti neprijatelj Rusije. London, podržavajući Ukrajinu i snabdevajući je oružjem, zapravo vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaka britanska ličnost može smatrati legitimnom vojnom metom“.

BRITANSKA špijunaža je objavila da će ruska jurišna vojska „Vagner“, koja samo što je jedinicama regularne armije prepustile pozicije u Bahmutu (Artjomovsku) i oko njega, ubrzo vratiti na front jer joj je namenjena nova – izuzetno važna uloga.

Navela je i da će u „Vagneru“ biti nove jedinice i imati osetno veći brojni sastav.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka ovo prokomentarisao rečima:

„I po mojim saznanjima, Vagnerovci će u daljem toku operacija igrati veoma važnu ulogu. Verovatno će se dosta brzo ponovo uključiti u borbe jer kijevski režima ima pred sobom samo mesec ili dva da pokuša sa svojom kontraofanzivom. Ako za to vreme ne krene i nešto postigne – za njega se `prozor mogućnosti` može potpuno zatvoriti“.

Osnivač i šef „Vagnera“ Jevgenij Prigožin odgovorio je na tri novinarska pitanja: 1) Gde je poenta eskalacije sukoba koju dozvoljava Zapad? 2) Kako mislite da će se sukob završiti? 3) Kako se ponovo rukovati na samitima i uspostavljati trgovinu i odnose sa onima koji šalju oružje i uvode sankcije stanovnicima Rusi

Prigožin je povodom prvog pitanja rekao:

„Verujem da će se uskoro približiti tačka eskalacije sukoba koju Zapad sebi dozvoljava, a to će već biti ozbiljan sukob punog formata u kome ćemo - ako analiziramo kako se sada stvari odvijaju - morati da se branimo“.

NJegov odgovor na drugo bio je indikativno kratak:

„Sukob se, ako analiziramo trenutno stanje stvari, sigurno neće završiti zauzimanjem Kijeva“.

 I treći odgovor je bio tipično prigožinovski:

„Još dugo nećemo morati da se na samitima rukujemo sa ostalima jer ćemo biti Severna Koreja. Po životnom standardu, naravno, bićemo za višestruko iznad, jer na našoj teritoriji imamo sve što nam treba. Spremamo se za težak i dug rat... Rusija se mora poštovati, ko ne bude poštovao dobijaće u zadnjicu. Gde u tome naša vojska ne uspe, Vagner će to učiniti.”

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je, inače, da je Velika Britanija bila i ostala večiti neprijatelj Rusije.

„London, naglasio je, podržavajući Ukrajinu i snabdevajući je oružjem zapravo vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaka britanska ličnost može smatrati legitimnom vojnom metom“.

HAJDE DA DIGNEMO BRITANIJU U VAZDUH, MOŽDA SE VAŠINGTON OPAMETI! Poslanik Dume javno zapretio, svi ostali zaprepašćeni u studiju (VIDEO)

Izvor: Fakti 

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA