Najnovije

ZAPAD GUBI TRKU I NA NEBU: Putin izdao naredbu o dronovima

RUSIJA - Moć dronova i bespilotnih letelica pokazala se na ukrajinskom i drugim frontovima veoma korisnom u ekonomskom smislu, jer se uništavaju tenkovi od po 30 miliona dolara udarom drona ili letelice od svega par desetina hiljada dolara.
Putin (Foto: Jutjub)

Putin (Foto: Jutjub)

Odatle, novi potez Kremlja će uzdrmati stratešku platformu “kolektivnog Zapada”, odnosno, NATO članica i Evropske Unije.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas vladi da, u saradnji sa Nacionalnom platformom za tehnološku inicijativu, razmotri uspostavljanje centara za proizvodnju i testiranje dronova u različitim regionima.

Na sajtu Kremlja je objavljeno da u Nižnjem Novgorodu, Rjazanju, Samari, Sahalinu, Tomsku, Tulskoj oblasti, Republici Baškortostan, Tatarstan, kao i u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sevastopolju treba napraviti lanac centara za podršku inženjeringu, ispitivanju, proizvodnji i pripremi bespilotnih vazdušnih sistema za sertifikaciju, u okviru nacionalnog projekta razvoja bespilotnih vazdušnih sistema do 2030. godine, prenosi Tass.

Pored toga se nalaže razmatranje mera podrške poljoprivrednim proizvođačima u zavisnosti od njihove upotrebe bespilotnih letelica domaće proizvodnje.

Predsednik Rusije je zatražio i preduzimanje mera za proširenje upotrebe digitalnih geoprostornih podataka dobijenih upotrebom dronova u različitim privrednim sektorima. Očekuje se da izveštaj o ovim pitanjima u Kremlj stigne do 1. septembra ove godine.

Pročitajte OVDE o tenku koji je Putin ocenio kao najbolji na svetu...

Izvor: Pravda.rs / Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA