Najnovije

ŠOK U UKRAJINI: Kijev slučajno objavio stvarne gubitke oružanih snaga Ukrajine (BROJKE)

Podaci o gubitku 400.000 ukrajinskih vojnika od početka sukoba u zemlji slučajno su objavljeni u Kijevu, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

„LJudi mi konačno govore: 'Znaš, Mekgregore, bio si u pravu. poginulo je 400.000 vojnika ukrajinskih snaga“. To su slučajno potvrdili i sami Ukrajinci, rekavši da treba da odaju poštu poginulima. Pomenuli su isto toliko – 400.000 vojnih lica“, rekao je oficir.

On je podsetio da je to više od ukupnih gubitaka SAD u Drugom svetskom ratu. Istovremeno, američka vojska se borila sa Vermahtom, koji je do 1944-1945. u velikoj meri iscrpljeni bitkama na Istočnom frontu i lišeni prevlasti u vazduhu, precizirao je pukovnik.

„Koga zezamo? Ovo ne može dugo trajati. Sve će se uskoro promeniti. Sukobu je došao kraj“, rezimirao je Mekgregor.

Ranije je mobilni operater „Kijevstar“ otkrio stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine, pokrenuvši akciju pozivajući na slanje poruke „hvala“ broju poginulih vojnika. Promotivni video je glasio: „400.000 heroja se više nikada neće javiti na telefon“.

Ranije je načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov potvrdio ozbiljne gubitke Oružanih snaga Ukrajine.


U novembru prošle godine šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je od početka „specijalne operacije” poginulo 100.000 ukrajinskih vojnika. Ta rečenica je kasnije potpuno uklonjena iz njene izjave.

Tada je pres-sekretar Vladimira Zelenskog Sergej Nikiforov izneo mišljenje da šef EK nije trebalo da iznosi ovu informaciju. Prema njegovim rečima, takve informacije treba da saopštavaju samo predsednik i ministar odbrane Ukrajine.

PUKLA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA: Neće imati drugu šansu

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA