Najnovije

PROBUDITI SE PRE NEGO BUDE KASNO! Orbanove reči odzvanjaju Evropom

Ukrajina može da pretrpi potpuni poraz u sukobu sa Rusijom i izgubi čak i više nego što je već izgubila, pa onda neće razmišljati o nastavku sukoba, već o pregovorima, poručio je mađarski premijer.

Rusija ne preti NATO zemljama, ali bilo bi bolje da između njih postoji tampon zona u Ukrajini, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa bivšim austrijskim kancelarom Volfgangom Šiselom, objavljenom u novom evropskom časopisu na engleskom jeziku "Evropski glasovi".

- Nismo u opasnosti od ruskog napada na neku NATO članicu. Šta više, Ukrajina može da pretrpi potpuni poraz u sukobu sa Rusijom i izgubi čak i više nego što je već izgubila, pa onda neće razmišljati o nastavku sukoba, već o pregovorima

- kazao je Orban istakavši da "Rusija nikada neće pristati da ta zemlja uđe u NATO - jer bi to značilo približavanje Alijanse ruskim granicama.

Mađarski premijer je istakao da je neophodno prekinuti vatru, jer više ne postoji "razumna diskusija između Rusa i Zapada". 

Mađarski premijer je predložio da se pogleda politička mapa, napomenuvši da bi za Ukrajinu, kao neposrednog suseda Rusije, bilo idealno da se napravi "tampon zona sa bezbednosnim garancijama", jer ako se to ne dogodi, Ukrajinci bi mogli da izgube svoju zemlju.

Šisel se međutim, nije složio sa njim, tvrdeći da Zapad treba odmah da počne pregovore sa Ukrajinom o pridruživanju ne samo Evropskoj uniji, već i NATO-u. 

NATO SE PRIPREMA ZA SUKOB NESAGLEDIVIH RAZMERA: Evropa mora biti spremna

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA