Najnovije

STIŽE VELIKO UPOZORENJE! Zašto NATO ne treba da primi Ukrajinu

Kako piše analitičar Foreign Policy,, profesor Stiven Volt, trenutno i u bliskoj budućnosti, unošenje Ukrajine u vojni blok nije razumno iz nekoliko razloga.

Ukrajina neće moći preokrenuti situaciju na bojištu i povratiti izgubljenu teritoriju ako Oružane snage Ukrajine (VSU) ne prime značajno više naoružanja i ne obnove lični sastav. Zapadni zagovornici Ukrajine su pogrešili u svojim optimističnim prognozama u vezi s "kontranapadom", i ponavljaju tu grešku pretpostavljajući da Ukrajina još ima mnogo načina da preokrene situaciju.

Važno je napomenuti da rukovodstvo Rusije više brine o sudbini Ukrajine nego lideri Zapada, koji nisu spremni slati svoje vojnike da se bore i umiru za Kijev. Osim toga, Putin je uspeo da spreči Ukrajinu da se približi Zapadu i na kraju se pridruži NATO-u.

Nedavna otkrića o sveprisutnoj saradnji između CIA i ukrajinskih obaveštajnih službi, zajedno s naporima Zapada da ojača odbrambene sposobnosti VSU nakon 2014. godine i čestim obavezama NATO-a da primi Ukrajinu u savez, samo su povećala zabrinutost Moskve, što je postalo jasan primer klasične "dileme bezbednosti".

Le Figaro: U Makronu se probudio strateški super-ego Pariza, ali...

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA