Najnovije

DULJAJ PRED DERBI: Vidim da i komšije sada pažljivo ćute, ne daju jake izjave! Ako Saldanja ne bude igrao, igraće…

Počinje sitno odbrojavanje do 172. večitog derbija u kome će koplja da ukrste Crvena zvezda i Partizan. Svoja očekivanja pred najveći meč srpskog fudbala izneo je trener crno-belih Igor Duljaj.

On je sportski na početku svog izlaganja čestitao rođendane SD Crvena zvezda i SD Vojvodina. Rekao je da mu je drago što čuje da za sutrašnju utakmicu vlada veliko interesovanje.

– Prvo moram da kažem nešto povodom tišine koja je bila sedam dana u Humskoj. Čestitam Zvezdi i Vojvodini rođendan. Želim im puno uspeha, jer ako oni budu bolji, onda će i Partizan morati da bude bolji. Nije derbi presudna utakmica, ona donosi samo tri boda. Ostaje u opticaju još 42 boda. U gradu vlada veliko interesovanje za utakmicu i to mi je drago, ali ovo nije presudna utakmica – počeo je Igor Duljaj.

Novinare je zanimalo mišljenje šefa stručnog štaba Partizana o Vladanu Milojeviću koji se zimus umesto Baraka Bahara vratio na “Marakanu”.

– Veliko iskustvo, miran i stručan čovek. Sada igraju organizovano, imaju jaku odbranu. Doneo je ono što treba Zvezdi, a to je disciplina. Imaće veliku podršku svojih navijača, “delije” prave sjajnu atmosferu. Hvala na podršci navijača Partizana, oni čine našu snagu. Biće u velikom broju na stadionu i to nas raduje. Hvala im od srca što čine za našu ekipu.

EVROPSKA KARTA JE NA DOHVAT RUKE

Igor Duljaj je potom poručio da nije gledao dvoboj iz decembra i da vidi da su u Zvezdi sada dosta pažljiviji.

– Nisam gledao taj meč. Gledao sam samo golove. To su dve različite utakmice. Vidim da su prethodnih sedam dana i naše komšije isto ćutale. Dosta su pažljivi, nisu davali jake izjave koje su motivisale naše momke u decembru. Duži niz godina Partizan nije osetio slast pobede na “Marakani”, videćemo… Biće to drugačija utakmica od prethodne – iskren je bio Duljaj.

Partizan kad god je pobedio na “Marakani” kasnije je bio šampion. Evo šta je o tome rekao strateg “parnog valjka”:

– Nisam se bavio tom analizom, ja ne obećavam titule, samo sam logično razmišljao da nam treba evropska karta. Tako sam usmerio ekipu, samo razmišljamo o sledećoj utakmici. Evropska karta nam je na dohvat ruke. Želim samo da sve protkene u redu i miru. Stasavaju nove generacije i želim da pokupe najbolje od igrača i nas. Da bude fer-plej, pobediće onaj ko bude imao više sreće, želje i motiva.

Poželeo je Igor Duljaj brz oporavak biseru Crvene zvezde – Vladimiru Lučiću.

– Teško da možemo da iznenadimo jedni druge. Žao mi je što mnogi neće moći da odigraju tu utakmicu. Danas ću da odredim kako će da igra. Još ne znam da li će Saldanja i Sveta (Marković) moći da igraju. Imam slatke muke. Znam i da Zvezda ima svoje probleme. Želim Lučiću od srca da se oporavi, da vreme radi za njega. Znam šta za svakog igača znači derbi. Ipak, ja moram da gledam samo svoj tim.

Igor Duljaj je potom otkrio kako se on oseća dan pred 172. večiti derbi.

– Smiren sam. Ne čitam štampu, ne gledam televiziju. Nemam pritisak. Nisam ni igračima ništa specijalno rekao, dobiće zadatke pred početak utakmice. Želim svoju mirnoću da prensem na igrače.

SVAKI PLAN BI BRZO MOGAO DA PADNE U VODU

Samed Baždar bi mogao da počne utakmicu protiv Crvene zvezde. To će da zavisi od zdravstvenog stanja Mateusa Saldanje.

– Drago mi je što se spominje Bažadar. Rekao mi je na pripremama da želi da se fokusira samo na fudbal, ima veliki potencijal koji mora da iskoristi. Svi smo tu zajedno da mu pomognemo. Ako ne igra Saldanja počeće Baždar, to neću da krijem.

Mladom štoperu Bojanu Kovačeviću nije ništa rekao.

– Prosto ne želim da mu stvaram pritisak. Rekao sam mu da igrao kao i do sada.

Plan postoji, ali je pitanje koliko dva tima mogu da ga se drže.

– To je specifična utakmica, imamo neki plan i strategiju, ali neko može da da ili primi neki brz gol i sve pada u vodu. Imate pun stadion kojoi će vas naterati da napadate ili da se branite. Mi imamo plan i cilj, želimo što više golova da damo, primamo golove jer svi žele da učestvuju u napadu, fudbal se igra zbog golova, dužnost je da publika ode zadovoljna sa stadiona. Ko će da pobedi pokazaće sutrašnji dan – rekao je Duljaj.

O sudiji i suđenju nije želeo da priča.

– Ne želim da komentarišem ko sudi. Voleo bih da se sutra ne priča o sudiji, već samo o golovima i lepoj atmosferi na stadionu – zaključio je Duljaj.

HAOS U UKRAJINI: Ukrajina za dve godine izgubila 200 (pot)pukovnika - nema podataka o pogibiji njenih generala

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA