Najnovije

DODIK ZAGRMEO: Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica dogovor Klintona i Alije!

Guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a bošnjački političari u BiH trajno će urušiti svaku mogućnost dogovora sa Srbima, poručio je danas iz Pariza predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik / Skrinšot

Dodik / Skrinšot

Dodik je na društvenoj mreži Iks istakao da BiH ne može da preživi ovu, kako kaže, podvalu u vezi sa Srebrenicom, do koje je došlo potpunom zloupotrebom i privatizacijom institucija od Bošnjaka, sponzorisanih od Nemačke.

"Sve u vezi sa Srebrenicom je jedan politički projekat koji treba trajno da obeleži srpski narod, a istorija će pokazati da li je to projekat bivšeg predsednika Amerike Bila Klintona i tadašnjeg bošnjačkog lidera u BiH Alije Izetbegovića", napisao je Dodik.

Istakao je da Srbi ne smeju da nasedaju na ove provokacije bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada, koji su i tada, a i sada, imali za cilj satanizaciju srpskog naroda.

"Postoje ozbiljni dokazi da je Srebrenica bila dogovor Alije Izetbegovića i Bila Klintona. Ni u tom smislu događaji u Srebrenici ne mogu se po međunarodnom pravu okarakterisati kao genocid", naveo je Dodik.

Bošnjaci i Nemci prvenstveno, koji žele da operu svoju zločinačku prošlost, sada žele političkim nasiljem da nametnu to pitanje.

"Mi Srbi kažemo da to nije bio genocid i da ne prihvatamo nikakve rezolucije niti platforme", naveo je Dodik i istakao:

"Kao nacija treba da odbacimo nametanje ovog pitanja, da mu ne dajemo nikakvo pokriće. Za Srbe to nije bio genocid i apsolutno treba odbaciti bilo kakvu spekulaciju o tome".

Pročitajte OVDE o udarima ruskih dronova na Artjemovskom pravcu fronta

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA