Najnovije

ZELENSKI "OBELODANIO" PLAN: Nova kontraofanziva i rušenje Krimskog mosta

Kijev priprema plan nove kontraofanzive u koji želi da uključi i rušenje Krimskog mosta, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

U intervjuu za nemački list „Bild“, ukrajinski lider je rekao da Kijev ima novi plan kontraofanzive. Upitan da li to uključuje, na primer, rušenje Krimskog mosta ove godine, Zelenski je potvrdno odgovorio.

„Mi to zaista želimo. Ne radi se samo o Kerčkom mostu (Krimski most), o kojem svi govore. Radi se o nekim infrastrukturnim objektima koji su vojna meta. Radi se o mostovima, aerodromima“, rekao je Zelenski.

Kako je precizirao, Oružane snage Ukrajine žele da gađaju mostove, preko kojih se transportuje oružje, i aerodrome sa kojih poleću avioni koji izvode napade na Ukrajinu.

Prethodna ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna 2023. godine, a nakon tri meseca ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je kontraofanziva Kijeva propala. On je u januaru takođe saopštio da je ruska vojska preuzela inicijativu i da će, ako se tako nastavi, uskoro biti dovedena u pitanje ukrajinska državnost.

KOŠMAR ZAPADA JE KRENUO DA SE OSTVARUJE: Bajden najavio mogućnost raspada NATO

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA