Najnovije

POKRENUT POSTUPAK: Istražuje se američko i NATO finansiranje terorizma

Odluka o pokretanju postupka doneta je na zahtev ruskih poslanika Dume, nakon nedavnog terorističkog napada na "Krokus siti" u Moskvi.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak koji ima za cilj da utvrdi povezanost zvaničnika SAD i NATO-a sa finansiranjem terorista.

Odluka o pokretanju postupka doneta je na zahtev ruskih poslanika Dume, nakon nedavnog terorističkog napada na "Krokus siti" u Moskvi, prenose "RIA Novosti".

Podsetimo, u napadu je poginulo preko 140 civila. Moskva je obećala da će pronaći sve one koji su umešani i da će se postarati da budu kažnjeni, bez obzira na to o kome se radi. Ruska strana je, takođe, saopštila da preliminarni podaci istrage ukazuju na to da se iza napada kriju Kijev, Vašington i London.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da je cilj napada bilo izazivanje raskola u ruskom društvu, dok je bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev istakao da teroristički napad na Moskvu pokazuje neuspeh ukrajinskih snaga na frontu, koje na ovaj način pokušavaju da kompenzuju nedostatak željenih rezultata u zoni SVO.

ORBANOV PLAN ZA EVROPSKU UNIJU: "Okupirajmo Brisel"

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA