Najnovije

PROCENA UKRAJINSKIH OBAVEŠTAJACA: Naredni meseci na frontu... (VIDEO)

Na istoku su „naročito aktivni“ pokušaji neprijatelja u ofanzivnim operacijama. Sada se vojna dejstva odvijaju duž cele linije fronta.

Ali poseban pravac je ukrajinski istok – oblasti Donjecka i Luganska.

Ovo je izjavio Glavni obaveštajni urad Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Jusov u emisiji TV kanala „Mi smo Ukrajina“. On je napomenuo da su na istoku pokušaji neprijatelja u ofanzivnim operacijama „posebno aktivni“.

Narednih meseci će zaista biti teški, mi sada uživo gledamo kako naši branioci zadržavaju invaziju, uključujući i na istoku, od ruskih okupatora. I situaciju kod Časovog Jara – sve ovo se može videti uživo, dodao je Jusov.

Ruske okupacione snage počele su da sravnjuju Časov Jar, Donjecka oblast, sa zemljom. Kako je rekao suosnivač i analitičar DeepState Roman Pogoreli, ukrajinski vojnici drže liniju i odbijaju intenzivne neprijateljske napade.

Istovremeno, analitičar nemačke publikacije BILD Julijan Ropke, pozivajući se na analizu iz otvorenih izvora, rekao je da su Rusi ušli u grad Krasnogorovka, Donjecka oblast, koji se nalazi 20 km od Donjecka. Pre rata tamo je živelo oko 15.000 ljudi.

Pored toga, premijer Ukrajine Denis Šmigal rekao je da je do sada oko 156 hiljada kvadratnih kilometara, odnosno 26 odsto teritorije Ukrajine, potencijalno opasno zbog ruskog „minskog terora“.

KAČI SE RUSKA ZASTAVA! Konačno osvojen važan deo fronta (VIDEO)

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA