Najnovije

Putinov poklon Srbiji: Možemo da izvezemo 100 hiljada automobila u Rusiju!

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Milivoje Miletić kaže da će kvota izvoza Fijata u Rusku Federaciju biti predmet dogovora koji predstoje, ali da on očekuje da to bude između 50 i 100 hiljada vozila.
Putin pomaže privredu Srbije! (Foto: judoredstar.rs)

Putin pomaže privredu Srbije! (Foto: judoredstar.rs)

Miletić je u emisiji "Oko" RTS, rekao da je i ranije postojala takva inicijativa sa naše strane, ali da je dogovor koji je postignut tokom današnje posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina "izvanredna vest za Srbiju". "To je izvanredna vest pre svega za naše proizvođače i radnike koji rade u Fijatu imajući u vidu da je bilo problema u plasmanu tih vozila", rekao je Miletić. Miletić, koji je i predsednik Nadzornog odbora Srbijagasa, je uveren da Petrohemija, nakon privatizacije NIS-a, može da stane na "zelenu granu" uz određene investicije koje se u ovom trenutku mogu naći samo na ruskom tržištu. On kaže i da postoji više načina za rešenje pitanja Petrohemije i Azotare, te da će to takođe biti predmet razgovora koji sa ruskim partnerima predstoje. Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković je u istoj emisiji RTS-a rekla da veoma ohrabruje najava ruskih investicija u preharmbenu indnustriju.
Pročitajte još:Špigl: Srbija liči na Ukrajinu pre godinu dana!Putin ponovio: Kosovo je Srbija!
"Imamo veliki broj poljorpivrednih kombinata iz tih oblasti oni su predmet privatizacije i mislim da među ruskim investitorima ima zainteresovanih upravo za ove kombinate", rekla je ona i dodala da Rusija podržava takav vid saradnje, te da je njen resor već dostavio spisak svih tih poljoprivrednih kombinata. "Očekujem investicije iz Rusije u poljoprivredni sektor koji je sa najvećim potencijalima kada je reč o mogućnosti izvoza", rekla je Bogosavljević-Bošković. Ona je izrazila uverenje da će proširenje saradnje sa Ruskom Federacijom na planu poljoprivrede doprineti da se u narednoj godini robna razmena u oblasti poljoprivrede gotovo udvostruči, a koja sada iznosi 300 miliona dolara. Najava predsednika Putina da je Rusija zainteresovana za uvoz sira i sirnih namaza je novina u odnosu na prethodne razgovore, rekla je ministarka. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA