Najnovije

4 iznenađujuće koristi aspirina!

Aspirin kao jedan od najčešće korištenih lekova ne samo da ublažava razne vrste boli, već ima i druge manje poznate koristi u domaćinstvu.
Foto: o-gaimorite.ru

Foto: o-gaimorite.ru

1. Smanjuje pojavu peruti Zbog salicilne kiseline koju sadrži, a koja je sastojak i mnogih šampona protiv peruti, aspirin može pomoći u borbi protiv tih dosadnih belih ljuskica. Zdrobite dva ili tri aspirina i pomešajte ih s uobičajenom količinom šampona koju koristite za svako pranje kose. Dobro umasirajte mešavinu u teme, ostavite da deluje tri do pet minuta pa temeljito isperite. 2. Smiruje ubode i ugrize Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, aspirin može smanjiti crvenilo, natečenost i bol od uboda i ugriza insekata. Navlažite tabletu aspirina i stavite je da deluje na ubodenom području nekoliko minuta. 3. Uklanja mrlje Za uklanjanje mrlja od znoja izmešajte u posudi tri zdrobljena aspirina i pola čaše tople vode. Namočite zamrljani deo majice u posudu i neka tako odstoji barem dva sata. Nakon toga, kao i inače operite majicu. S istom mešavinom možete ukloniti i mrlje od nikotina ili trave na rukama. Nanesite otopinu na mrlje, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim ruke temeljito operite.
Pročitajte još:ELIKSIR MLADOSTI: Brzo i jednostavno, napravite sami!
4. Pospešuje rast biljaka Aspirin je koristan i za sve vrste biljaka, bilo da su unutarašnje ili spoljašnje, jer ih čini otpornijima te pospešuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i pol litre vode i pošpricajte biljke. Želite li produžiti život svežem cveću u vašoj vazi, odnosno sprečiti pojavu gljivica i plesni, dodajte u vodu u vazi jedan aspirin. Izvor: bošnjak.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA