Najnovije

BORA ČORBA: Poslušao sam Koštunicu i napustio DSS!

BEOGRAD - Muzičar Bora Đorđević je napustio DSS po savetu ekslidera te partije Vojislava Koštunice i odlučio da se pridruži Državotvornom pokretu, koji će oformiti bivši funkcioneri te stranke sa Slobodanom Samardžićem na čelu.
Foto jutjub (printskrin)

Foto jutjub (printskrin)

- DSS je napustio svoju ideju političke i vojne neutralnosti, koja je bila genijalna. Nije zaživela u narodu. Ne želim da sarađujem sa onima koji ne slede ideje državotvorne politike. Borbu za Srbiju nastaviću u Državotvornom pokretu, koji je i nastao da bi sačuvao izvornu politiku DSS. Jeste li o tome razgovarali s novom predsednicom DSS Sandom Rašković Ivić? - Ne. Na zasedanju GO sam rekao kako sam orijentisan, Sanda je to znala. Svi su znali ko je gde. Preko pres-službe sam obavestio javnost o napuštanju DSS. Ali Sanda i ja se družimo, bili smo komšije. Naši odnosi su i dalje prijateljski. A sa Koštunicom? - Sa Vojom sam razgovarao i konsultovao se. I šta vam je savetovao? - Upravo ovo što sam uradio - da napustim DSS. To je zavisilo od mene, ali naravno da ću poslušati Voju. Šta vam je konkretno rekao? - Kad je na proteklim izborima DSS pao ispod cenzusa, pojavilo se nezadovoljstvo unutar stranke. Pojavile su se dve struje - jedna koja je bila spremna da sarađuje sa strankama iz vlasti i druga koja je želela da sačuva izvornu politiku Koštunice. Na stranačkim izborima je pobedila prva struja, a ja sam pripadao drugoj i zato je pošteno da odem iz DSS. I zato su Sandi svi viđeniji funkcioneri okrenuli leđa? - Niko joj nije okrenuo leđa. Ima svoje istomišljenike, koji su podržali njen izbor. Čini se da Koštunica i dalje vuče konce. Planira li da se ponovo politički aktivira? - Bio je i ostao pošten i dosledan. Kad bismo takvog čoveka uspeli da nagovorimo da se vrati politici, bio bih jako srećan, ali sumnjam u to.
Pročitajte još:

Borko Ilić: DSS u Novom Sadu napustilo tridesetak članova

Srbija ne odustaje od imuniteta za Ruse: Vlada potpisuje sporazum sa Moskvom

Zašto verujete Slobodanu Samardžiću, pošto se priključujete Državotvornom pokretu? - Imam razloga da mu verujem. Vrlo je pametan i obrazovan čovek. Koštunica ga apsolutno podržava. Bio je pravi ministar za KiM, savršeno poznaje tu probematiku. Verujem da će se viđeniji funkcioneri koji su napustili DSS priključiti tom pokretu. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA