Najnovije

Masoni donirali vrtiću 40 hiljada evra

SVILAJNAC - Regularna velika loža Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona donirala je danas predškolskoj ustanovi "Dečija radost" u Svilajncu 40. 000 evra za obnovu od poplave, a Fond B92 automobil kupljen sredstvima zarađenim od izložbe dinosaurusa Prirodnjačkog centra na Kalemegdanu.
Masoni na hrivni, ukrajinskoj novčanici (Foto: Vikipedija)

Masoni na hrivni, ukrajinskoj novčanici (Foto: Vikipedija)

"Pomaganje najmlađima, predstavlja nam posebno zadovoljstvo", rekao je uručujući donaciju, veliki majstor Velike regularne lože Srbije starih, slobodnih i prihvaćenih masona Ranko Vujačić. "Mi smo sakupili priloge od naših članova i naših prijatelja iz inostranstva i imamo u planu, da osim ove, pomognermo još neke institucije u Srbiji", rekao je Vujačić. Zahvaljujući se na donaciji, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović je istakao da će zahvaljujući donacijama vrtić do decembra početi da radi punim kapacitetom. On je dodao da je novac namenjen obnovi dvorišta i izgradnji igrališta u vrtiću.
Pročitajte još:Kandidat za predsednika Hrvatske: Hoću na grob Ante Pavelića!
Kada je reč o doniranom automobilu, kupljen je od prvih zarađenih novaca Prirodnjačkog centra, "što i jeste bila naša misija - da se institucije izajamno pomažu", objasnio je Milanović. On je podsetio da su u poplavi 15. maja uništena dva službena automobila dečijeg vrtića. Direktor PU "Dečija radost" Zorica Đorđević, uz konstataciju da je celo dvorište sa igraonicama vrtića stradalo, istakla je da će dvorište zahvaljujući ovoj donaciji dobiti novo, moderno igralište što je jako važno jer je igra jedna od osnovnih stavki u odrastanju i edukaciji dece. PU "Dečija radost" je kapaciteta 450 dece. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA