Najnovije

Mitropolit Amfilohije: U Podgorici se održava parada smrti i uništenja

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nazvao je Paradu ponosa, zakazanu za 2. novembar, paradom smrti i uništenja koja, kako je naveo, obesmišljava sve što je ljudsko.
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ( Foto: mitropolija.com)

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ( Foto: mitropolija.com)

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovala je danas u Podgorici litiju, u susret crkvenom prazniku Sveta Petka koji se slavi u ponedeljak. Litija koja je prošla podgoričkim ulicama, od Hrama Hristovog vaskrsenja, preko mosta Milenijum i ulicom Slobode, bila je posvećena porodici i rađanju dece. Amfilohije je na liturgiji u Hramu, koja je prethodila litiji, rekao da je "bog stvorio muško i žensko, i sve što je u njima je u funkciji života".
Pročitajte još:Na Suncu se pojavila tamna mrlja – deset puta veća od Zemlje!
"U toj funkciji, najsvetija funkcija je upravo rađanje dece", kazao je Amfilohije, prenosi Televizija Vijesti. Komentarišući predstojeću Paradu ponosa, on je rekao da je to "parada smrti i uništenja". "To je parada ubistva i uništenja ploda ljudskoga, parada samoubistva. To je parada obesmišljenja svega onoga što jesmo i što nosimo u sebi", poručio je Amfilohije. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA