Najnovije

BIZARNA TRAGEDIJA: Kriketaš ubio kolegu lopticom, sada strahuju da ne digne ruku na sebe

SIDNEJ - Australijski kriket reprezentativac Fil Hadžis iz Maksvila u Novom Južnom Velsu nije uspeo da se oporavi od teške povrede glave koju je zadobio u utorak na utakmici između Novog Zelanda i Australije, kada ga je bacač Šin Abot nenamerno pogodio lopticom u glavu.
Medicinski radnici odvoze Fila Hjuza sa terena (Foto: JuTjub printskrin)

Medicinski radnici odvoze Fila Hjuza sa terena (Foto: JuTjub printskrin)

Hadžis je hitno prebačen u bolnicu Sent Vinsent u Sidneju gde je operisan i stavljen u stanje indukovane kome. NJegova smrt je objavljena danas u poslepodnevnim satima po australsijkom vremenu. I dok porodica, prijatelji, ali i cela nacija oplakuju preminulog Hadžisa, neki strahuju za zdravlje 21-godišnjeg bacača Abota zbog odigrane uloge u fatalnom udarcu. On je, navodno, toliko skrhan smrću kolege da se jedva nosi s emocionalnom krizom. Abot je danas stigao u bolnicu St. Vinsent kako bi posetio Hadžisa, ali ju je nedugo zatim napustio u suzama saznavši za tragičnu smrt.
Pročitajte još:Samit G20: Abot pretio, Putin ga pozdravio sa osmehom!
Lekar Piter Brukner kazao je medijima da se Hadžis nikad nije osvestio nakon povrede, i da u trenutku smrti nije patio niti osećao bol. Kako je Brukner kazao, Hadžis je doživeo neverovatnu povredu koja je dosad zabeležena stotinjak puta. Naime, usled udarca loptice došlo je do disekcije vertibralne arterije, odnosno kompresije arterije koja ide iz vrata u mozak što je izazvalo masivno krvarenje u mozgu. Mnogi su izrazili saučešće porodici Hadžis, a među njima i australsijki premijer Toni Abot. Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA