Najnovije

Lavrov: Rusija se bori protiv globalne agresije, kao i uvek ranije!

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da svet ne bi trebalo da zaboravi lekcije iz Prvog svetskog rata i neke zemlje ne bi trebalo da svetu nameću svoje trenutne interese i ideje o njihovoj isključivosti.
Sergej Lavrov - protiv globalne agresije (Foto: JuTjub)

Sergej Lavrov - protiv globalne agresije (Foto: JuTjub)

Rusija nije želela taj rat i pokušala je da druge zemlje odvrati od tog fatalnog koraka, rekao je ruski šef diplomatije na svetskoj konferenciji o Prvom svetskom ratu i sudbini ruskih sunarodnika, preneo je Itar-Tass. "Tada, kao i sada, naša zemlja se zalagala za snažne odnose među državama, zasnovane na poverenju i mirnom rešavanju sukoba bez prolivanja krvi. Ali drugi su se o to oglušili i strane koje su bile za rat su prevagnule", istakao je Lavrov.
Pročitajte još:NATO ugrožava Evropsku Uniju, jer ne želi da je vidi sa Rusijom
Prema njegovim rečima, svetske zemlje se ne smeju voditi težnjama ka ostvarivanju trenutnih interesa, nametanju njihove isključivosti svetu i pokazivanju beskrupuloznosti kad je reč sredstvima za postizanje ciljeva. On je, takođe, rekao da treba izvući pouke i iz drugih perioda u istoriji kada se Rusija borila protiv agresije u globalnoj areni, "kao što i dan danas čini". "Istorijske pouke zahtevaju beskompromisnu borbu protiv bilo kakve manifestacije rasizma i rasne diskriminacije, ksenofobije, agresivnog nacionalizma i šovinizma", zaključio je ruski šef diplomatije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA