Najnovije

Obama: Rasni problem SAD-a izašao na videlo "na zdrav način"

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama rekao je da rasno pitanje postoji u SAD odavno, ali da je taj problem sada izašao na videlo nakon ubistava Afroamerikanaca u sukobu sa policajcima belcima.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

"Problem policije i zajednice i rasnog nepoverenja nije ništa novo, to datira još odavno. To je samo nešto o čemu se nije govorilo", rekao je Obama u intervjuu za Nacionalni radio. Obama je dodao da je razumljivo što su nedavno sprovedene ankete pokazale da su se rasni odnosi pogoršali u američkom društvu, ali da, ipak, veruje da je problem rasnih odnosa izašao na videlo "na zdrav način" i da će voditi rešenju problema. "Uveren sam da ako pitate Afroamerikance ili `latinose`, koji žive sa tim problemom ceo život, oni vam neće reći da je situacija sada gora nego pre 10, 15 ili 20 godina", rekao je Obama, a prenosi Sputnjik. U SAD došlo je do talasa nasilja i protesta u kojima se policija poziva na odgovornost nakon što su dva tamnoputa mladića, Erik Garner i Majkl Braun, poginuli u sukobu sa policajcima belcima. Prema istraživanju agencije Galup sprovedenom u decembru, 13 odsto Amerikanaca smatra da su "rasni odnosi" ili "rasizam" najvažniji problem u SAD.
Pročitajte još:Ferguson i Sent Luis pretstavljaju začetak rasnog rata u SADSAD: Ubijen još jedan nenaoružan AfroamerikanacNJujork: Ubijena 2 policajca sumnja se na osvetu crnaca zbog Fergusona
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA