Najnovije

Vučić: Možda u NATO, Krim je Ukrajina!

BEOGRAD - Nemam utisak da će Srbija morati da bira između Brisela i Moskve, jer je naš cilj Evropska unija, izjavio je premijer Aleksandar Vučić za nemačke i švajcarske novine "Bild" i "Blik".
(Foto: bundeskanzlerin.de)

(Foto: bundeskanzlerin.de)

Kako prenosi beogradski "Blic", koji je dobio eksluzivno pravo da prenese intervjue, Vučić je rekao da su "naši odnosi sa Rusijom potpuno u redu i normalni, ali da je naš najvažniji cilj u ovom trenutku pristupanje EU, i to što pre". "Za to ćemo učiniti sve. Tu nema povratka. Jasno mi je da taj put neće biti lak. Ima mnogo domaćioh zadataka koje treba da uradimo: političkih, ekonomskih, socijalne reforme", naveo je premijer. Prema njegovim rečima, moramo da naučimo da razmišljamo na potpuno drugačiji način. "Ali siguran sam: za četiri, pet godina najveći deo toga biće ispunjen. Onda neka Nemačka i druge članice EU odlučuju da li nas žele ili ne", rekao je Vučić. Na navode novinara da će Srbija, kada postane članica EU, morati da prizna Kosovo, Vučić je kazao da "priznavanje Kosova nije na dnevnom redu za Srbiju, ali pregovaramo sa Prištinom o poboljšanju odnosa".
"Reći ću vam isto što i kancelarki Angeli Merkel: nisam preterani optimista, vidim prepreke koje su pred nama. Ipak upravo sada prvi put iskreno verujem da možemo da rešimo probleme", rekao je Vučić.
"Pregovori se odvijaju veoma dobro i siguran sam da ćemo uskoro potpisati sporazum koji će biti pođednako zadovoljavajući i za Srbe i za kosovske Albance. Obe strane znaju: samo zajedno možemo da nađemo rešenje", rekao je srpski premijer. Vučić je ocenio da je pristupanje Srbije NATO-u "veoma škakljivo pitanje".
"Morate imati u vidu, NATO je bombardovao Srbiju 1999. godine. Danas imamo dobre odnose sa NATO. Kuda će nas to odvesti, videćemo", rekao je Vučić.
Na pitanje da se Ukrajina bori za državno jedinstvo i da li veruje da će Moskva vratiti Krim, Vučić je odgovorio: "formulisaću to ovako: od početka smo podržavali teritorijalni integritet Ukrajine, a to uključuje i Krim". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA