Najnovije

Spavaš li mirno Domovino moja? Oni koji te životom braniše sada su ostavljeni da sami biju „svoje“ bitke

Saša Milovanović, 1971. godište, je poručnik Vojske Srbije. Iz svakog rata je poneo ožiljke – prvi put je ranjen 1991. u Vukovaru, a zatim i 1999. na Kosovu. Zbog teške bolesti koja je najverovatnije uzrokovana ranjavanjima na ratištima, poručnik Saša je morao da ode u penziju. NJegova penzija sada iznosi 34.000,00 dinara i ne može da pokrije ni osnovne troškove lečenja.
Saša Milovanović (Foto: Skajp)

Saša Milovanović (Foto: Skajp)

Dijagnoze:C34.1 Adenocarcinoma bronchi 1.dex T1bN3MO Morbus pulmonis obstructivus chronicus J44.8 Cardiomyopathia ishaemica comp. Hypertensio arterialis Diabetes mellitus ad insulino independens Sy Depressivum.Rak pluća, šećer, hipertenzija. Za lečenje u francuskoj Saša Milovanović nema dovoljno srestava. Zbog izdataka za lekove Saša Milovanović je nedavno bio na lečenju u Francuskoj Iz razgovora sa poručnikom Sašom Milovanovićem, 15.7.2014. - Da je dobro – nije. Ležim. Nisam uspepo sakupiti sav novac, pozajmio sam 1500 evra pod kamatu. Dva puta sam bio u Francuskoj. Uplatio sam sve i 20. avgusta ponovo idem, operacija je zakazana za 22. avgust. U međuvremenu ne uzimam terapiju. Isključili mi struju, internet, pa sam sakrpio da platim na rate struju. Non stop sam pod stresom kako ću vratiti dugove, lekovi me od prošlog ponedeljka čekaju a ja nemam 260 evra da ih podignem. Bar bi meni i mojoj porodici bilo lakše da sam umro a ne ovako da me Gospod Bog kažnjava. Samo me to što sam vernik i pravoslavac uzdržava… Više sam iskreno pukao na sve - kaže Milovanović. Na sve druge probleme koje ima, njegova kuća je oštećena toko poplava koje su pogodile Srbiju. - Meni je kuća bila poplavljena isto. Sve sam o svom trošku okrečio i zagletovao. Iz opštine su nam samo popisali i do sada ni banku nismo dobili. Stvari sam pola morao baciti jer kod mene je i fekalna kanalizacija ušla iz šahte u kuću i još se pomalo oseća smrad. Uzeo sam dva kreveta na otplatu, iz dnevne sobe sve pobacao, ostalo samo ono najosnovnije što se moglo oprati. Prošle nedelje su zvali iz opštine, to je valjda otišlo za Beograd pa će oni poslati komisiju da proceni štetu, tako su mi rekli. Tražio sam presednika opštine da mi da nekakvu pomoć, on na odmoru.  Jedno zlo ne dolazi samo – tada kad bile poplave od stresa sam zaglavio u bolnici. Sada pijem i bensedin… pored trodona i morfijuma bensendin i zoloft mi prepisali, taj zoloft je za raspoloženje ali na mene ne deluje… Nadam se samo i molim Gospodu da će se opet naći neko human a ne da se sve završi na obećanjima… - kaže on. Uz sve probleme koji ga pritiskaju, kaže da nikog sem sebe ne krivi za situaciju u kojoj se našao. - Ne znam šta bih vam lepo rekao… Niko mi nije kriv, sam sam kriv. Gajim nadu da će neko pročitati vašu objavu, neko ko je zaista human. Ja nisam hteo nikom da dosađujem niti da ikog molim. Još su mi vera i nada ostale… - kaže Saša Milovanović.

Pomozimo Saši

Svi koji žele da pomognu Saši Milovanoviću da plati troškove lečenja mogu to učiniti na sledeći način: Pored dinarskog računa u Poštanskoj štedionici 200-18017881-17 i mogućnosti slanja novca putem post-net uplate na mobilni telefon 065/5194558, uplate možete poslati i na devizni račun u Komercijalnoj banci: SWIFT KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD Svetog Save 14 Beograd Srbija IBAN RS35205903102056920055 SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3 34227 BATOCINA ili uplatiti putem WESTERN UNION-a iz inostranstva.
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA