Najnovije

EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!

DONJECK- Komandant Nikola Perović je intervjuu ekskluzivno za "Pravdu" objavio informaciju o dezertiranju vojnika iz francuske vojske sa ciljem dolaska u Donjeck. Perović otkriva da se radi o dvojici dobrovoljaca sa vojnim iskustvom, a takođe je saopštio i informacije ko su oni i šta su prethodno radili u francuskoj vojsci.
Francuska vojska (Foto: imgarcade.com)

Francuska vojska (Foto: imgarcade.com)

Do ekskluzivnih informacija o dezertiranju Francuza iz regularne vojske i njihovom putu u Donjeck "Pravda" je došla preko Srbina iz Francuske Nikole Perovića, koji je jedan od osnivača internacionalne brigade ( Brigade Continentale) i više puta je odlikovan u za hrabrost u francuskoj vojsci. Jedan od Francuza koji je dezertirao, je kaplar Mael (Mael). Za vreme službe u vojsci Francuske bio je šef svoje grupe i član trinaestog bataljona planinskih jednica, a učestvovao je u operacijama u Obali Slonovače, Gabonu i Centralnoj Afričkoj Republici. Drugi dobrovoljac koji je iznenada napustio vojnu službu i uputio se ka Donjecku je završio oficirsku školu, a radi se o oficiru Modemeu (Modémé). "Uskoro očekujemo još desetak Francuza koji će nam se priključiti. Deo njih dezeritiranjem iz vojske, a neki će biti bivši vojnici koji su u prošlosti služili u francuskoj vojsci. Oni su spremni da dođu i priključe se borbi protiv diktature koju nameće Evropska unija" -kaže Perović i dodaje : "Mi ovde protiv onih koji dolaze da ubijaju civile koristimo sve što su nas ranije naučili NATO instruktori, i još jednom pozivam na mobilizaciju Srba u dijaspori, i samoj Srbiji protiv NATO-a i Evropske unije".
Pročitajte još:EKSKLUZIVNO: Formiranje francusko-srpske brigade u Novorusiji!Viktor Lenta: Ratovao sam u Avganistanu, Čadu, Obali Slonovače, a u Novorusiji ostajem do pobede!Rafael Lusvarđi: Iz Brazila sam došao da sprečim ubistva koje sprovode ukrajinski vojnici!
  Izvor: Pravda      

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA