Najnovije

PESKOV: Udari dok je Asadova armija u ofanzivi, ciljevi u dogovoru sa Damaskom

Još je rano govoriti o ocenama toka operacije Oružanih snaga Rusije u Siriji, rekao je novinarima portparol predsednika RF Dmitrij Peskov. Peskov je takođe napomenuo da je rok delovanja ruskih OS u Siriji vremenski ograničen „na period trajanja ofanzivnih operacija sirijskih oružanih snaga“.
Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

„Ovde je važno imati u vidu da je to operacija pružanja podrške sirijskim Oružanim snagama u borbi protiv Islamske države i drugih ekstremističkih grupacija“, istakao je portparol predsednika Rusije. Rusija određuje ciljeve napada u Siriji u koordinaciji s oružanim snagama te zemlje, naglasio je Peskov. On je napomenuo da će Rusija i dalje pružati pomoć sirijskoj armiji u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država i drugih terorističkih i ekstremističkih grupa. „I, naravno, ciljevi se određuju u koordinaciji s Oružanim snagama Sirije“, naglasio je predstavnik Kremlja. Peskov je istakao da mehanizam koordinacije različitih zemalja vezano za dejstva u Siriji funkcioniše, ali da se u medijima pojavljuje veoma mnogo netačnih informacija o ruskoj operaciji. „Sada treba veoma pažljivo uzimati sve navode: mnogo ima izvrnutih informacija, mnogo netačnih informacija, mnogo lažnih informacija“, kazao je on. „Sada se treba prosto u potpunosti osloniti na mehanizme informativne koordinacije o kojima je govorio predsednik Rusije. Ti mehanizmi funkcionišu. I ne treba postajati žrtva izvrnutog tumačenja“, naglasio je Peskov. Na molbu da prokomentariše navodno postojeći zahtev Saudijske Arabije da se prekinu vazdušni napadi Oružanih snaga RF u Siriji, Peskov je istakao da nije pronašao pouzdan dokaz postojanja takvog zahteva. „Ja sam isto video medijske navode i, nije me mrzelo, takođe sam potražio njegove (predstavnika Saudijske Arabije) izjave. Za sada ih nisam video, zato ne mogu da odgovorim na vaše pitanje. Uostalom, mediji nisu tim povodom citirali nikoga od saudijskih zvaničnika“, naglasio je Peskov.
Pročitajte još:PUTIN: Zapadni mediji lažu da Rusi gađaju civilePUTINOV GENERAL UŠAO JE U AMBASADU SAD: Imate sat vremena da očistite vazdušni prostor, mi krećemo!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA