Najnovije

LAVROV: Amerikanci su pozivom Kosovu „smestili” Ban Ki Munu

Američke vlasti su "prešle" generalnog sekretara UN Ban Ki Muna pozivanjem predstavnika samoproglašenog Kosova na događaj u zgradi svetske organizacije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Lavrov je podsetio da su SAD tokom trajanja Generalne skupštine UN održale događaj posvećen borbi protiv terorizma u prostorijama UN, ali van okvira procedura svetske organizacije. - Prvo, zašto je takav događaj trebalo obavezno održavati van okvira pravila i procedura Generalne skupštine, bez povezivanja UN kao takve, već samo na njenoj teritoriji? Drugo, spisak pozvanih. Ne razumem zašto je neko ostao `izvan`, dok su, na primer, predstavnici Kosova bili pozvani i zajedno sedeli sa državama članicama UN - rekao je Lavrov. On je u intervjuu za televiziju "NTV", koji prenosi "Sputnjik", ocenio da su takvom akcijom "Amerikanci ozbiljno `prešli` i generalnog sekretara koji je bio pozvan na otvaranje ovog foruma i čitave UN". Lavrov je, ipak, iskazao razumevanje za taj postupak, ocenivši da je "sigurno lakše sakupiti one koji te slušaju u svemu i sa njima rešavati neke zadatke, predstavljati sve kao neku `volju međunarodne zajednice, međunarodne koalicije`". - Naravno, to je mnogo teže u UN - dogovarati se uz učešće Rusije, Kine i mnogih zemalja u razvoju koje imaju samostalno mišljenje o spoljnopolitičkim pitanjima - naveo je ruski ministar. Prema njegovim rečima, iako takve diskusije oduzimaju više vremena "kompromisi i dogovori, postignuti sa onima koji ne misli isto kao ti po svakom pitanju mnogo su dugovečniji i mnogo efikasniji".
Pročitajte još:LIBIJSKI POBUNJENICI BI OŽIVELI GADAFIJA: Bengazi je razrušen, zemlja u haosu, nema struje ni hranePutin saopštio koliko je Zapad potrošio na obuku pobunjenika
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA