Najnovije

EKSKLUZIVNI SNIMCI: Borba za strateški put Damask-Alepo (VIDEO)

Sirijska vojska je pokrenula ofanzivu protiv terorista "Al-Nusre" i Islamske države na prvoj liniji fronta. Konkretno, žestoke borbe  u koje je uključena teška artiljerija vode se za kontrolu strateški važnog puta Damask - Alepo. Koriste se topovi M46 kalibra 130mm, haubice dugog dometa, pa čak i ratketni sistemi "Grad". 
Artiljerija sirijske vojske (Foto: Printskrin jutjub)

Artiljerija sirijske vojske (Foto: Printskrin jutjub)

Sirijska vojska sprovodi artiljerijske napade na položaje terorista kod grada Sukeik, a tek nakon baražne artiljerijske paljbe u bitku kreću jurišni bataljoni. Istovremeno atriljerija gađa mrežu utvrđenja terorista duž cele linije fronta. "Cilj naših dejstava je oslobađanje svih oblasti naše prelepe zemlje, počevši od severnih regiona pokrajine Hama,  fronta oko grada Sukeika, te fronta oko gradova Mureka i Kefrzeita. Kada oslobodimo ove oblasti idemo u pokrajinu Idlib gde ćemo teroriste potisnuti do turske granice", objašnjava komandanta artiljerijskog bataljona Nabil. Grad Morek, koji se nalazi na severu pokrajne Hama, je opustošen i sada je grad duhova. Kuće su izrešetane, stvari su razbacane po celom gradu, a civili su ga napustili. Morek su dugo držali teroristi koji su sada potisnuti. Ipak, oni ne prestaju sa napadima u cilju vraćanja grada u svoje ruke. "Najbolje je da se ne kreće u grupama jer čim vide grupe odmah gađaju minobacačima. Ne ide se sredinom ulice jer ste tako izloženi neprijateljskoj vatri", kaže Basel, vojnik sirijske vojske. Vojnici ističu da je nemoguće da uđe u zgrade i kuće jer su minirane. Teroristi su ostavili "iznenađenja" u vidu mina sa tajmerom, koje će se aktivirati kada se ljudi vrate, čak i posle nekoliko nedelja. U jednoj od centralnih ulica u gradu je džamija. Kada je sirijska vojska ušla u grad na njih je otvorio vatru snajperista koji je bio stacioniran u minaretu. Kako bi ga eliminisali minaret je gotovo potpuno uništen. U gradu su pronađeni brojni špricevi koji su služili teroristima za unošenje narkotika kako bi se ohrabrili. ​​ Ofanziva sirijske vojske nastavlja se na svim frontovima, ali prioritet je severni front. Zahvaljujući koordiniranim akcijama sirijske artiljerije i ruske avijacije vladine snage napreduju.
Pročitajte još:PEKING SPREMAN: Odgovorićemo svim merama na ulaske američkih brodova u naše vode!GIGANTSKI SUKOB NA POMOLU: Amerikanci šalju razarač u zonu kineskih veštačkih ostrva!
Izvor: lifenews.ru/za Pravdu preveo Ilija Vuksanović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA