Najnovije

PESKOV: Naša podmornica iz Mediterana nije raketirala ciljeve u Siriji

U izveštaju koje je Ministarstvo RF o operaciji u Siriji podnelo šefu države nije se govorilo ni o kakvom udaru ruske podmornice po objektima Islamske države – izjavio je Dmitrij Peskov.
Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

Portparol Vladimira Putina dodatno je precizirao: „U tom izveštaju se o udarima krstarećim raketama sa podmornice, ako se ne varam, uopšte nije govorilo“. Simptomatično je da je Pentagon pozitivno ocenio poslednje udare ruske avijacije po bazama i utvrđenim položajima Islamske države. Portparol američkog vojnog vrha, Piter Kuk, saopštio je: „Izgleda da su ruski vazdušni udari su bili usmereni na zone koje se zaista nalaze pod kontrolom Islamske države. To je dobro“. Ranije su Amerikanci tvrdili da ruska avijacija ne tuče Islamsku državu već „umerenu opoziciju“ koja je pod njihovom i kontrolom sunitskih monarhija Persijskog zaliva.
Pročitajte još:DA NE GUBIMO VREME: Ovo su Asadovi uslovi za saradnju sa FrancuzimaNEŠTO SE SPREMA: Velike vežbe iranske artiljerijeBRUTALNA SILA: Ovako prže ruski bombarderi u najvećoj akciji do sad! (VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA